Share

Anul Nou înseamnă, de fiecare dată, un nou început pentru mulţi dintre noi

Rezoluţii, promisiuni cu mâna pe inimă, în gând făcute sau cu voce tare, prin toate ne propunem să fim mai buni, mai înţelepţi, mai darnici, mai toleranţi, mai atenţi la prieteni şi „neprieteni” şi, mai presus de orice, să prosperăm. Trebuie să ținem cont și de obiceiuri, așa că îți spunem ce tradiții de Revelion 2018 trebuie să respecți ca să-ți meargă bine.

Tradiții de Revelion 2018

Se spune că acel obiect pe care îl ții mână de Anul Nou, la 12 noaptea sau cel pe care pui mâna imediat dupa ora 12 va fi cel mai important plan al vieții tale în anul care vine. De aceea, e important să îți știi prioritățile. Dacă ții bani în mână, vei merge bine cu banii tot anul, dacă îți ții iubita/ iubitul de mână, îți va merge bine cu dragostea tot anul, dacă vei avea paharul în mână, va fi un an vesel.

Citeste si   Primul TRANSPLANT de rinichi din 2021 a avut loc la Spitalul PARHON din IAȘI

Dorința pusă la miezul nopții de Revelion are toate șansele să se împlinească.

E bine să îți platești din timp toate datoriile, pentru ca anul nou să nu te găsească cu datorii, pentru că se spune ca așa vei fi tot anul: plin de datorii.

E bine să ai pe masa de Anul Nou crenguțe de vâsc. Aduc noroc.

Citeste si   INVESTIȚIILE în comuna UNGHENI vor continua și în anul 2021! Primarul Iulian MARCU: „Continuăm DEZVOLTAREA comunei Ungheni”

Prima persoana care va bate la ușă în prima zi din noul an trebuie primită. Aceasta va influeța tot anul. Persoanele blonde sau roșcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc. Dacă prima persoana care va intra în casă e femeie – va fi un an prost, dacă e bărbat – va fi un an norocos.

Aduce ghinion daca agăți calendarul pe perete înainte ca noul an să înceapă

Tradiția artificiilor și petardelor este veche. Bunicii știau că trebuie sa faca mult zgomot la miezul nopții pentru a alunga spiritele rele (atunci zgomotul era facut cu biciul și clopoteii, acum avem petarde și artificii)

De Revelion, poartă o piesă vestimentară roșie (de preferință lenjerie). Se spune că aceasta culoare aduce noroc. În ajunul Anului Nou nu se mătură deoarece alungă prosperitatea

În ziua Revelionului nu se duce gunoiul

Rufele nu se spală până la Bobotează, când se sfinţesc apele

În noaptea de 31 decembrie, trebuie să purtaţi ceva nou şi ceva roşu

Nu plânge şi nu te certa pentru că aşa va fi tot timpul anului

La miezul nopţii, se deschid uşile pentru a primi în casă noul an

Îndrăgostiţii trebuie să se sărute sub vâsc 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ