Share

Un stil de viață sănătos reprezintă acțiunile și alegerile pe care le facem zilnic pentru a scădea riscul de boli cronice și deces prematur. Nu putem preveni apariția tuturor bolilor, însă printr-un stil de viață corespunzător oferim organismului aporturile necesare în evitarea acestora.

Cu toții ne-am propus cel puțin odată în viață să adoptăm un stil de viață sănătos, dar există o mulțime de păreri legate de sănătate care pot crea uneori confuzii.

Despre cât de important este sportul pentru bunăstarea unei persoane, am discutat cu cu instructorul de fitness și aerobic, Andreea Morar Zimbru. Sportul îl practică de mult timp, având o experiență de 9 ani în spate, în ceea ce privește îndrumarea și susținerea oamenilor pentru a-și îndeplini un vis, pierderea în greutate.

Citeste si   Marian ANDRONACHE și-a depus CANDIDATURA pentru funcția de PRIMAR al SUCEVEI

Un stil de viață sănătos înseamnă o alimentație corectă și sport măcar de 3 ori pe săptămână

Rep: Cât de important este sportul într-un stil de viață sănătos?

A.M.Z: Sportul are un rol foarte important deoarece menține imunitatea crescută, iar cu cât tonifiem mai mult mușchii avem  o mobilitate corectă, prevenim durerile  de spate și durerile de articulații.

Citeste si   Din 25 octombrie WIZZ AIR deschide o NOUĂ destinație de la SUCEAVA

Rep: Lucrați pe categorii de vârstă?

A.M.Z: Nu neapărat. Eu lucrez foarte mult pe clase, pe grupuri, dar fac și antrenamente individuale cu femei însărcinate.

Rep: Sunt persoane care nu pun accent pe alimentație ci mai mult pe sport. Cât de benefică este alimentația?

A.M.Z: Depinde de rezultatele pe care vrei să le obții. Cred că trebuie să ai un scop. Eu nu recomand alimentația haotică. Dacă mergi la sala de sport doar să mergi pe bandă sau pe bicicletă este ok. Depinde pentru fiecare în parte ce înseamnă a mânca normal. Sunt persoane pentru care mâncatul normal înseamnă o tochitură și sunt persoane pentru care mâncatul normal înseamnă un echilibru în farfurie, legume, carbohidrați și proteină. Eu susțin farfuria cu legume, nu tochitura.

Citeste si   VEZI situația EPIDEMIOLOGICĂ din județul SUCEAVA! 3979 de persoane au fost declarate VINDECATE de COVID-19

Rep: De cât timp sunteți dumneavoastră instructor?

A.M.Z: Din anul 2011. În timp m-am perfecționat, am fost la diferite cursuri, convenții de fitness și de yoga. 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ