S-a încheiat Campionatul Internaţional de tir sportiv “Trofeul Campionilor” care s-a desfăşurat la Iaşi!

Concursul a fost organizat pentru 4 categorii: pistol, bărbaţi şi femei şi puşcă, barbaţi şi femei.
Câştigătorii competiţiei au fost Daniela Cohanciuc, Laura Ilie, Casian Codreanu şi Alin Moldoveanu.

Premierea a fost efectuată de către şefii administraţiei locale şi judetene, Mihai Chirica şi Maricel Popa. De altfel, Maricel Popa este unul dintre susţinătorii recunoscuţi ai tirului sportiv la Iaşi şi în România, de mai bine de 18 ani de zile. Clubul Omega Tehnoton din Iasi îl are legitimat pe singurul campionul olimpic de la Londra, Alin Moldoveanu.

De 18 ani susțin tirul, iar bucuria pe care o simt văzând că Iașul a devenit capitala acestui sport este nemărginită. Ediția din acest an a „Trofeului Campionilor” a adus în poligonul de tir din incinta clădirii Omega Tehnoton două nume consacrate ale acestei discipline.

Este vorba despre Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la JO 2012 în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, care se întoarce în baza de antrenament ieșeană care-i poartă numele și despre gruzina Nino Salukvadze, campioană olimpică în 1988 la pistol.

Faptul că o campioană olimpică nu a prins podiumul la această competiţie, ne îndreptăţeşte să credem că tirul sportiv românesc are viitor şi vom obţine şi alte medalii la următoarea olimpiadă. Consider că acest sport îmbină echilibrul, munca și disciplina, motiv pentru care-i voi sprijini pe cei ce vor să practice acest sport” a declarat Maricel Popa.

Mai multe pe: Consiliul Judeţean Iaşi

DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ