Share

Aspiratorul a evoluat foarte mult în ultimele decade. De la electrocasnice greu de manevrat, până la versiuni portabile, numai bune pentru mașină, aspiratorul s-a mulat pe diferitele stiluri de viață. Probabil că cea mai importantă evoluție înregistrată în ultimii 20 de ani este cea a miniaturizării tehnologiei. Toate segmentele de produse au fost mai mult sau mai puțin afectate.

După revoluționarea telefonului mobil și a ceasului de mână, marii jucători de pe piața IT&C și-au îndreptat atenția către electronicele și electrocasnicele care ne fac viața mai ușoară în fiecare zi. Așa s-a născut conceptul „Internet of Things”. Dacă auzi pentru prina dată de acesta, află că el se referă la conectarea la internet a tuturor electronicelor și electrocasnicelor, cu scopul de a ne face viața mai ușoară.

Primele produse au luat deja cu asalt piața: becuri inteligente, aparate de aer condiționat, camere de supraveghere, încuietori și senzori de tot felul. Electrocasnice precum frigidere, mașini de spălat și aspiratoare nu lipsesc nici ele de pe listă.

Citeste si   În SPITALELE din municipiul IAȘI nu mai avem locuri la TERAPIE INTENSIVA! Carmen DOROBĂȚ: ”Suntem în CURS pentru a finaliza PROCEDURILE de completare numerică a PERSONALULUI medical”

Pentru a avea grijă de intimitatea și securitatea datelor fiecărui utilizator, producătorii de electrocasnice încep să adere la cele mai sigure standarde de criptare disponibile în momentul de față. Din fericire, aici nu există monopol. Sisteme precum Apple HomeKit, Google Home și Amazon Alexa sunt toate variante foarte bune de adoptat, iar cei mai mulți dintre producători lansează modele care sunt compatibile cu toate acestea.

După câteva minute pe care le vei dedica configurării aspiratorului tău, o simplă comandă vocală generată prin intermediul telefonului sau al unei boxe inteligente poate pune la lucru noul tău aspirator. În momentul de față, singurele modele care sunt capabile să facă acest lucru sunt aspiratoarele robot. Unele dispun și de funcția de „spălare” a suprafețelor. De fapt, așteptările tale față de termenul „spălare” trebuie să fie rezervat. Un astfel de aspirator poate cel mult să șteargă praful care a scăpat de aspirare. În orice caz, rezultatele vor fi mai bune decât în cazul unei simple aspirări.

Citeste si   38 unități de ÎNVĂȚĂMÂNT și 90 de CLASE au făcut lecții ONLINE în scenariul ROȘU la IAȘI

Aspiratoare precum cele de la Xiaomi dispun de funcții de trasare a camerelor din casa ta. De asemenea, aplicațiile care însoțesc aceste aspiratoare robot permit și desemnarea unor zone în care aspirarea nu este permisă. Astfel, poți păstra zilnic curățenia, fără a depune un efort mai mare decât o comandă vocală și de golirea ocazională a recipientului de praf.

Evident că există și alte mărci de aspiratoare robot: Philips și Samsung au modele disponibile, însă iRobot este cel mai cunoscut producător. Modelele Roomba sunt apreciate la nivel internațional, iar ultimele modele dispun de aceleași funcții pe care le regăsești și în cazul exemplelor de la Xiaomi. Cea mai bună veste ține de accesibilitate. Toate aceste mărci de aspirator robot acoperă o gamă variată de prețuri.

Citeste si   COPIII Revoluției – povești FILMATE cu părinții REVOLUȚIONARI și copiii acestora despre tranziția de la COMUNISM la democrație

Dincolo de timpul economisit, aspiratoarele robot încep să devină din ce în ce mai atractive din punct de vedere al prețului. Competiția dintre brand-urile menționate mai sus va continua să coboare prețurile pentru fiecare nou aspirator. Așadar, foarte curând vei avea o alegere dificilă de făcut: alegerea unui aspirator clasic, pe care trebuie să-l folosești în toată casa sau un aspirator robot care se ocupă singur de curățenie.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ