Share

Piața forței de muncă este în perpetuă schimbare, atât la nivel tehnologic, cât și infrastructural. Este o chestiune de maximă importanță să putem și noi, ca potențiali angajați să nă adaptăm la inovațiile pe piața forței de muncă.

O schimbare masivă în acest domeniu au introdus-o agregatoarele de job-uri.

Acestea se ocupă de colectarea informației legată de oferte de locuri de muncă, apoi, eventual compilarea și afișarea ofertelor pe site-urile sale.

Agregatoarele însă nu stochează decât informația despre posturile vacante. În căzul în care utilizatorul va dori să aplice la un anumit job, acesta va fi direcționat spre sursa originală, pe job board.

Pe paginile agregatoarelor, la fel, puteți găsi cât și ofertele de locuri de muncă în întreaga țară atât și în afara acesteia. Marea majoritate ale agregatoarelor au zeci de filiale internaționale și colectează date și oferte de pe job board-uri de pe toate cele cinci continente.

„De ce există agregatoarele?” și „de ce ele continuă să existe?” sunt întrebările care sunt foarte relevante, luând în considerare activitatea acestora și faptul că ele nu produc niciun fel de conținut și doar stochează informația.

Activitatea agregatoarelor este direcționată spre confortul utilizatorului, oferindu-i majoritatea ofertelor disponibile într-un oraș, județ, țară sau după alte criterii teritorial-geografice. Site-urile din acestă nișă care sunt prezente pe teritoriul României sunt ro.jooble.org  și ro.indeed.com.

Pe de altă parte, agențiile de recutare devin tot mai relevante în condițiile acestea, pentru că ele dețin ofertele care nu sunt disponibile publicului larg și acestea adesea colaborează în exclusivitate cu candidații de maximă relevanță pentru angajatori, filtrând CV-urile cu exigență pentru a presta servicii de înaltă calitate companiilor care sunt în căutarea candidaților cu profilare meticuloasă.

Astfel, în dependență de nișa locului de muncă în care vă regăsiți, este de maximă importanță să decideți la ce sursă de oferte să apelați.

Însă dacă aveți nevoie de asistență la nivel de resurse umane sau consultanță în ce ține de piața muncii, este întotdeauna o idee bună să apelați la agențiile de recrutare.

Acestea întotdeauna vă vor putea ajuta cu detalii, informații și sfaturi utile despre posibilele decizii profesionale pe care urmează să le faceți.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ