Share

De Lucian Petrică Rusu din Pașcani, nu a prea auzit nimeni. Prin 2011, a intrat prin căsătorie, într-o familie din București. După aceea, s-a trezit plasat ca manager regional la principalul furnizor de energie (furnizor privat), Tinmar.

Soția lui Lucian Rusu, Irina Ioana Rusu (fostă Tudor) este cea mai bună prietenă a Ligiei Deca, principalul consilier pe probleme de educație al Președintelui României, Klaus Iohannis. Soția sa este, de asemenea, angajată în calitate de consilier a unui secretar de stat.

Să nu uităm că PNL bate monedă pe introducerea rețelelor de gaz în mediul rural, iar Lucian Petrică Rusu exact în acest domeniu își pierde timpul, iar în viitorul Parlament, votul lui va fi necesar în cine știe ce comisie de profil. Practic, Ludovic Orban și Klaus Iohannis au mai pus un gardian, alături de Alexandru Kocsis, între viitorii deputați de Iași. Eduard Boz, Vlad Nechita, a cărui soție, Raluca Nechita este consiliera lui Lucian Rusu, luptă puternic pentru studii de fezabilitate, concretizate cu finanțări.

Citeste si   PSD vrea deschiderea piețelor, PNL atacă decizia la CCR. Iohannis spune că încă nu a ajuns la Cotroceni legea

Firma Envi Grup Proiect Consult a lui Eduard Boz a obținut în 10 zile circa 450 000 Ron, record în materie. Eduard Boz este unul din ”truditorii” atragerii lui Mihai Chirica în PNL. Dacă avem în vedere că deputatul Costel Alexe a fost Ministrul Mediului și acum este Președinte al CJ Iași, avem imaginea ”caracatiței” perfecte care justifică prezența lui Lucian Petrică Rusu pe loc eligibil în lista de deputați la Iași (poziția a cincea, eligibilă).

La finalul anului 2019, pe ”filiera” Costel Alexe, Lucian Rusu a ajuns ”specialist în plimbat și tăiat hârtii”, adică secretar de stat ”la dispoziția Premierului”, la Secretariatul General al Guvernului.

Din 2014, până în 2019, Rusu a fost și consilier parlamentar pe probleme de mediu, transporturi energie

Între anii 2009 – 2010 Lucian Rusu a fost președintele Comisiei de Achiziții și Licitații Publice din cadrul Direcției Județene pentru Tineret, administrarea și coordonarea diferitelor proiecte finanțate din fonduri guvernamentale, iar cu un an înainte a ocupat funcția de director adjunct al acestei instituții.

Citeste si   Incident la ceremonia de Ziua Națională: două persoane au încercat să forțeze filtrul jandarmilor

În ceea ce privește activitatea politică, din anul 2017, Lucian Rusu ocupă funcția de secretar regional al Curții de Onoare și Arbitraj a Partidului Național Liberal, trezorier al Biroului Permanent al Partidului Național Liberal filiala Iași, vicepreședinte al Subcomisiei de energie a Partidului Național Liberal.

Lucian Rusu este asociat unic la FusionConsulting Energy și are relații de cooperare cu Ionuț Grădinaru și cu Societatea Națională a Sării SA, unde apare ca administrator alături de alți 12 (Tănasie Marius, Miu Gheorghe Cristian, Zup Corneliu etc). Cifra de afaceri a firmei sale, care a fost înființată în 2017 a fost de 137 48 Ron, iar pierderile de 5931 RON.

Citeste si   Un primar de la USR a chemat un preot pentru a alunga „duhurile rele” din primărie

În ultimii trei ani, Compania Națională a Sării a avut numeroase contracte cu statul. Primăriile Predeal și Zărnești au cumpărat sare (pentru deszăpezirea drumurilor în sezonul rece) de 50 000 RON în total. Spitalul Clinic Colțea București, Thermoenergetic Group, Compania de Utilități Focșani au fost clienți cu contracte între 1000 și 5000 RON. În 2019, achizițiile Societății Naționale a Sării au depășit cifra de 5  milioane RON.

Pentru rapiditatea de care a dat dovadă în ”escaladarea” treptelor în politică, Lucian Petrică Rusu a fost poreclit ”Rush” (”Grăbitul”).

Așadar, Klaus Iohannis și Ludovic Orban vor avea doi oameni de încredere între parlamentarii PNL de Iași, miza fiind uriașă, contractele de introducere a rețelelor de gaze naturale, realizabile cu fonduri de la bugetul de stat dar și cu fonduri europene.

 

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ