Share

Rata de participare a fost de 87.96%: 6507 candidați prezenți, dintr-un total de 7401 elevi înscriși

Inspectoratul Școlar Județean Iași a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională ale absolvenților clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

Situația statistică generală arată că dintre cei 6507 candidați prezenți la ambele probe, 5156 au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică 79,24%, față de 77,44% pentru anul 2019. Dintre aceștia, 46 de candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece), număr aflat în creștere semnificativă față de anul trecut când au fost înregistrate 35 de medii generale de 10 (zece).

Elevii care au obținut media maximă, în acest an, provin atât din mediul urban (Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Costache Negruzzi” Iași, Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, Școala Gimnazială „Ștefan Bârsănescu” Iași, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” Iași, Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, Școala Gimnazială „Bogdan Petriceicu Hasdeu” Iași, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Iași, Școala Gimnazială „Gheorghe I. Brătianu” Iași, Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” Iași,  Școala Gimnazială „Vasile Conta” Iași ), cât și din mediul rural (Școala Profesională Cozmești).

Citeste si   Prefectura IAȘI a distribuit materialele SANITARE pentru desfășurarea alegerilor PARLAMENTARE din 6 decembrie

Rata de participare a fost de 87.96%: 6507 candidați prezenți, dintr-un total de 7401 elevi înscriși

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 5740 de candidați (87,85%), iar 239 candidați au fost notați cu 10 (zece), față de doar 97 în 2019.

La proba de Matematică, 4807 candidați (73,82%) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 189 de candidați au obținut nota 10 (zece), față de 188 în 2019.

Citeste si   ZI de SĂRBĂTOARE națională! Peste 700.000 de ROMÂNI poartă numele Sfântului ANDREI

Niciun elev nu a fost eliminat din cauza unor tentative de fraudă

Contestațiile au putut fi depuse în cursul zilei de ieri, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și astăzi, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice.

În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

Citeste si   Maricel POPA, președintele PSD Iași: 1 milion de FAMILII vor beneficia de racordare GRATUITĂ la rețeaua de GAZE!

Media generală de admitere, care se calculează considerând 80% media de la evaluarea națională și respectiv 20% media anilor de gimnaziu, urmează să fie afișată după finalizarea contestațiilor.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ