Share

Astăzi, 16 aprilie 2020, Parlamentul României va trebui să se pronunțe prin vot, cu privire la prelungirea stării de urgență, pe teritoriul României. Parlamentarii ieșeni au făcut declarații cu privire la modul cum intenționează să se raporteze față  de acest vot.

Vasile Toma: ”Aceasta prelungire este necesara Guvernului”

Senatorul PSD Vasile Toma consideră că este convins de necesitatea votului ”pentru”, dar că Guvernul României întârzie măsurile de salvare a economiei, mergând la șantaj, adică Guvernul condiționează aceste măsuri, de votul parlamentarilor pentru prelungirea stării de urgență.

”Foarte curând va trebui să decid, împreună cu toți colegii, dacă votez, “pentru” sau “împotrivă”, în privința Decretului de prelungire a stării de urgență.

Încep să cred din ce in ce mai mult ca este un vot, necesar “pentru”, dar viciat de șantajul guvernului care a ratat startul si inca se zbate in eșecul dotării sistemului medical. Refuzul dialogului constructiv ne arata un guvern care duce cinismul la maxim. Aceasta prelungire este necesara Guvernului (dar se vede ca nu este si suficientă) pentru asigurarea starii de sanatate a populatiei fata de pandemia provocată de COVID19

În același timp, măsurile economice care sa vină în mod real în sprijinul oamenilor și al firmelor românești, întârzie dinspre Guvern”, a declarat Senatorul PSD Vasile Toma.

Senatorul Vasile Toma a adresat o interpelare Guvernului, în patru puncte, în data de 6 aprilie 2020 cerând clarificări despre cum va obține Guvernul ajutor de la Comisia Europeană, ce sume va primi România de la Comisia Europeană, cum le va folosi Guvernul pentru salvarea economiei, cum vor fi înlăturate dezordinea și confuzia din măsurile guvernamentale, pe care le resimte populația României.

Citeste si   Managerii marilor COMPANII se implică în CAMPANIA de VACCINARE

Marcel Ciolacu: PSD va acționa responsabil!

marcel-ciolacu:-”bugetarilor-li-s-a-diminuat-salariul-cu-20%”Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că PSD va decide în urma unor consultări despre cum va vota: Incompetența Guvernului în gestionarea crizei, dar și lipsa oricărui dialog pentru un plan de măsuri economice și sociale ne pun să alegem între două rele: să prelungim starea de urgență pentru că autoritățile sunt incapabile să testeze populația sau să respingem starea de urgență și să ne confruntăm cu o uriașă problemă medicală.

PSD va acționa responsabil! Și vom găsi soluții în Parlament alături de o majoritate puternică astfel încât românii să aibă o perspectivă clară, iar economia să fie repornită cât mai repede!

Costel Alexe: ”În vremea stării de urgență, în vremea alertei medicale nu este loc de jocuri politice”

costel-alexe,-cu-ochii-pe-taierile-ilegale!-ce-masuri-a-luatCostel Alexe, Ministru al Mediului și Deputat PNL de Iași susține, evident prelungirea stării de urgență, aruncând săgeți spre PSD, pentru că președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu începuse să declare că PSD nu ar fi de acord cu prelungirea stării de urgență, care s-ar repercuta negativ asupra economiei.

”În vremea stării de urgență, în vremea alertei medicale nu este loc de jocuri politice, de trucuri și declarații false sub acoperirea imunității parlamentare și sub nici o formă nu este loc de acțiuni iresponsabile ce pot pune în pericol economia națională”, a declarat Ministrul Mediului, Costel Alexe.

Varujan Vosganian: ”NU votăm Decretul în forma prezentată de Klaus Iohannis”

Varujan Vosganian, Deputat ALDE de Iași declară:”Citesc pe fuxul de știri: PSD, ALDE și Pro România au dat un pas înapoi și au acceptat prelungirea stării de urgență, deși amenințau că se vor opune. Nu știu ce fac PSD și Pro România. Dar noi, la ALDE, tocmai am încheiat întâlnirea on-line cu parlamentarii și șefii organizațiilor județene în care s-a decis să NU votăm Decretul în forma prezentată de Klaus Iohannis.

Așadar, parlamentarii ieșeni au opinii distincte despre cum se vor raporta față de votul privind starea de urgență. Ideea de bază este că fiecare parlamentar de Iași va urma linia politică trasată de liderul partidului din care face parte.

Citeste si   Atitudine INUMANĂ a companiei VEOLIA față de ieșeni! Zeci de familii DECUPLATE de la căldura la -17 grade

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ