Share

Ziua internațională a educației, marcată de elevii Liceului Economic de Turism printr-o dezbatere cu tema ”Curtea Domnească din Iași – istorie și identitate europeană”

Pe 5 octombrie la ora 12.00, Liceul Tehnologic Economic de Turism în parteneriat cu Complexul Muzeal Național ”Moldova”, Iași, va organiza o dezbatere publică cu tema ”Curtea Domnească din Iași, istorie și identitate europeană”, în cadrul proiectului Euroscola  ”Curtea Domnească din Iași, între trecut și prezent”.

Citeste si   „Serile bobocilor” organizate diferit la USAMV Iaşi

Curtea Domnească este dovada istoriei comune a regiunii moldave cu spațiul central european în secolele XV-XVI și secolele XIX-XX

Proiectul își propune realizarea unei campanii de informare, conștientizare și educare despre Curtea Domnească, cu privire la valoarea sa de patrimoniu în context național și european, dar și a modului în care aceasta trebuie protejată și promovată.
Curtea Domnească este dovada istoriei comune a regiunii moldave cu spațiul central european în secolele XV-XVI și secolele XIX-XX.

Citeste si   „Serile bobocilor” organizate diferit la USAMV Iaşi

Ansamblul Curții Domnești din Iași reprezintă rezultatul transformărilor de-a lungul istoriei, teritoriul românesc fiind un spațiu de sinteză prin contactele cu civilizația și cultura popoarelor occidentale și orientale din Europa.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ