Share

NASA vrea să creeze un câmp magnetic artificial în jurul planetei Marte, pentru a o face locuibilă.

Scenariul a fost avansat de un director din cadrul agenţiei spaţiale americane, la un seminar în Washington.

Cercetătorii cred că Marte a fost cândva o planetă activă, acoperită de oceane şi care a avut o atmosferă densă. NASA ar vrea acum să recreeze aceste condiţii, pentru instalarea unor colonii umane pe corpul ceresc ostil vieţii în prezent, inclusiv din cauza radiaţiilor puternice.

Citeste si   SUA: Armata americană a desfăşurat blindate grele în nord-estul Siriei

James Green este directorul Diviziei de Ştiinţe Planetare a NASA. El a anunţat într-un seminar desfăşurat recent la Washington că agenţia spaţială americană a propus un plan privind instalarea unui scut magnetic care să apere planeta Marte de radiaţiile solare puternice.

Scutul magnetic ar urma să fie creat cu ajutorul unui circuit electric uriaş, suficient de puternic pentru a genera un câmp magnetic artificial.

Acest scut magnetic ar permite planetei roşii să-şi recapete atmosfera în decurs de numai câţiva ani, potrivit wired.co.uk. Odată realizat acest lucru, efectul de seră creat ar încălzi planeta şi ar face să apară condiţii favorabile vieţii, inclusiv prin existenţa apei în stare lichidă. Marte şi-ar putea recăpăta astfel a şaptea parte din oceanele pe care le-a avut acum patru miliarde de ani.

Citeste si   #alegeriSUA Patru state au dat startul votului anticipat în persoană

Ideea realizării unui scut magnetic artificial în jurul planetei Marte nu este neapărat nouă, ea a mai fost avansată în 2008 de un grup de savanţi japonezi, însă iniţiativa a rămas la stadiul de idee.

De când zborul spaţial a devenit posibil, umanitatea a visat să ajungă pe alte planete. Deocamdată, omul nu a pus piciorul decât pe Lună, care nu e o planetă, ci un satelit natural, chiar dacă NASA se gândeşte să-i schimbe statutul, alături de alte circa o sută de corpuri cereşti.

Următoarea ţintă a oamenilor de ştiinţă o reprezintă Marte, singura planetă din sistemul nostru solar care ar putea servi drept colonie umană, în opinia experţilor.

Citeste si   Un portavion american traversează zona strategică a strâmtorii Ormuz

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ