Cumperi apă îmbuteliată? 11 din 19 sortimente depășesc limita admisă de bacterii. Vezi aici pe care trebuie să le eviți

0
Share

Direcția Sanitară Veterinară (DSV) Bucureşti a verificat 19 sortimente de apă dintr-un supermaket. Rezultatele au fost șocante 11 sticle depășesc limita admisă de bacterii prezente în apă. Trei dintre ele depăşesc limita admisă de 15 ori, adică colcăie de microorganisme.

 

Din punct de vedere tehnic, testul se referă exclusiv la numărul de bacterii conţinut de un mililitru de apa. Test a fost repetat de două ori: odată la temperatura de 22 de grade Celsius, apoi la 37 de grade Celsius. La primul test apa nu trebuie să conţină mai mult de 100 de microorganisme (100 ufc/ml), iar la al doilea, standardul este de 20 de microroganisme (20 ufc/ml), potrivit romaniatv.net

Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Printre sortimentele testate au fost și trei de import, una dintre ele. San Benedetto, Italia, fiind „apă necurată” campioană, în sensul că depășește limita de bacterii de 15 ori.

Din cele 19 sticle, doar 8 au trecut testul de curăţenie. Asta însemană că 68% din apa din magazine colcăie de bacterii.

Aceasta în condițiile în care primăvară Autoritatea Națională pentru Protecția Consuamtorului (ANPC) a depistat cinci sortimente de apă cu depășiri ale normelor admise. Iar nici până astăzi situația nu s-a ameliorat.

Citeste si   4.724 cazuri NOI de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ