Limbaj tare la PMP Iași. Cine sunt “vuvuzelele adiacente” PSD 

La jumătatea lunii august, lună dedicată concediilor în toată Europa, doi oameni politici ieșeni par că nu mai au liniște.

Consilierul județean Alin Aivănoaei vrea să schimbe numele Aeroportului Iași iar șeful său direct, deputatul Petru Movilă este deranjat că nu are acces la microfon prin comunele județului Iași.

Cu siguranță cei doi vor să genereze știri în condițiile în care nu se întâmplă mare lucru în această perioadă a concediilor. Sau, pur și simplu, acest cuplu este pe invers. Când oamenii muncesc ei își iau concediu. Vom urmări activitatea lor la începutul acestei toamne.

Dar este greu de crezut că se va întâmpla ceva în condițiile în care, spre exemplu, Aivănoaei nici din poziția de vicepreședinte al CJ Iași nu a lăsat nimic în urma sa. Asta exceptând dosarul penal cu care s-a ales în timpul exercitării mandatului de Vicepreședinte al Consiliului Județean Iași.

Reacţiile PSD şi ale vuvuzelelor adiacente referitoare la propunerea PMP de schimbare a numelui aeroportului cu ocazia sărbătorii Centenarului sunt cel puţin inoportune.

“Vreau să subliniez încă o dată faptul că grupul PMP, prin această iniţiativă, a deschis calea unor dezbateri. Aeroportul Internaţional Regele Ferdinand I este propunerea noastră, a PMP, dar asta nu înseamnă că partidele din CJ Iaşi nu-şi pot aduce aportul şi veni cu propunerile lor, mai ales în condiţiile în care CJ Iaşi a transmis o adresă prin care solicită partidelor depunerea de proiecte care vizează marcarea aniversării Centenarului Primului Război Mondial şi al Marii Uniri.

Consider că am iniţiat un proiect  constructiv, responsabil şi la timpul potrivit şi nu unul de aflare în treaba , aşa cum consideră PSD. N-aş vrea să aduc în prim plan  care a fost scopul PSD din 2014 când s-a dorit modificarea numelui Aeroportului Iaşi, punând în dificultate proiectul “Dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Iaşi” în momentul analizei cu privire la  declararea eligibilităţii de către Autoritatea de Management a Programului Operaţional Sectorial – Transport (AM POS-T),  existând riscul pierderii finanţării europene care trebuia obţinută la acel moment”  a declarat liderul grupului PMP din CJ, Alin Aivănoaei.

LĂSAȚI UN MESAJ