Medicii avertizează oamenii să fie conștienți de efectele secundare ale curelor de detoxifiere și să nu exagereze cu acestea

Sub forma de sucuri, ceaiuri, pudre sau regimuri alimentare stricte, curele de detoxifiere sunt pretutindeni. Toate promit eliminarea toxinelor din organism, nivel crescut de energie, mai multă claritate psihică și, desigur, pierderea în greutate.

Desigur că organismul nostru este asaltat de toxine în fiecare zi. Tot ceea ce consumăm este în mod potențial toxic pentru că, așa cum se spune, doza face otrava.

Unele alimente sau băuturi sunt toxice în doze mici, în timp ce altele necesită o doză semnificativă pentru a provoca probleme în organism. Chiar și apa este toxică, daca este consumată în cantități mari – de obicei pragul fiind de 10 litri pe zi.

Întreaga lume naturală a evoluat: plantele au dezvoltat toxine pentru a se proteja de dăunători, animalele au dezvoltat mecanisme de procesare și eliminare a toxinelor ce intră în sistemul lor, iar în cazul oamenilor, așa cum este deja cunoscut, ficatul functioneaza precum o fabrică a agenților chimici, ce filtrează orice toxină din sânge, o metabolizează și o elimină.

LĂSAȚI UN MESAJ