O nouă ”modă” în instituțiile publice

Noua ”modă” din instituțiile publice, care permite bugetarilor să-şi facă vacanţele la mare sau la munte, în hoteluri de trei sau patru stele, sub pretextul că merg, la perfecţionare, sunt prezente și în Primăriile județului Iași, în speță primăria VALEA SEACĂ și primăria REDIU.

Cursurile de perfecţionare pot fi decontate, potrivit legii, de instituţia la care lucrează bugetarii, la fel şi cele aferente serviciilor de cazare şi masă dacă ”lecţiile” se ţin în alte localităţi decât cea de domiciliu, iar de regulă cursurile se țin la malul Mării Negre sau pe Valea Prahovei.

Firmele specializate în organizarea de cursuri au decis să îmbine pentru clienţii lor, utilul cu plăcutul şi de câţiva ani programează mai toate aceste cursuri pe litoralul românesc, în plin sezon estival, zeci de hoteluri fiind complet rezervate pentru bugetarii dornici să se şcolească la malul mării.

Citeste si   Primăria DUMEȘTI dorește intabularea DRUMURILOR sătești în vederea demarării în viitor a unor PROIECTE mult așteptate de LOCALNICI

Pretenții de lux în caietul de sarcini

Primăria Valea Seacă, condusă de primarul Gheorghe BĂICEANU, a plătit în total 26.250 de lei adică peste 5000 euro, firmei FAXMEDIA TOUR SRL la sfârșitul lunii mai (20.05.2019) pentru cursurile de perfecţionare a angajaților din primărie, potrivit SICAP.

Valoarea primului contract care are ca obiectiv ” Servicii hoteliere pentru cursuri Comunicare la locul de munca și lucru în echipă, impozite și taxe locale, Codul fiscal și Cod de procedură fiscal” având o valoare de 11.250 lei fără TVA.

Citeste si   COMPETIȚIILE SPORTIVE din IAȘI se pot RELUA începând cu 1 IUNIE

Al doilea contract prevede ” Servicii hoteliere, cursuri, aspecte legislative privind contabilitatea finanțele si CFP în cadrul autorităților publice. Metode și instrumente pentru eficientizarea administrației publice” și are o valoare de 15.000 lei fără TVA.

Contactat de reporterii ziarului Buna Dimineața Iași, primarul Gheorghe BĂICEANU ne-a comunicat că nu cunoaște subiectul: ”Nu cunosc subiectul, deoarece de achizițiile publice ale primăriei Valea Seacă se ocupă viceprimarul, Neculai MIRON”.

Fenomenul concediilor mascate în cursuri de perfecţionare sunt prezente și în comuna  REDIU

În aceeași situație este și primăria Rediu din Iași, condusă de primarul Vasile HAIDĂU, care a achiziționat conform SICAP servicii de cazare,  pentru cursurile de formare profesională, în valoare de 10.106 lei adică, aproximativ 2,127 euro după cum urmează:

  • Servicii cazare cursuri formare profesională, în valoare de 5228.57 lei, fără TVA, încheiat în data de 12-07-2019 cu firma Inspire Travel
  • Comunicare eficienta in instituțiile publice, în valoare de 970 lei, fără TVA, încheiat în data de 12-07-2019 cu firma Inspire Travel
  • Rolul rețelelor sociale în instituțiile publice, în valoare de 756.3 lei, fără TVA, încheiat în data de 15-07-2019 cu firma Adminpedia
  • Servicii hoteliere, hotel 3* Florida Mamaia, în valoare de 3150 lei fără TVA, încheiat în data de 15-07-2019 cu firma Adminpedia
Citeste si   Ludovic Orban, mesaj de 1 iunie: Momentele petrecute de copii cu părinții în epidemia de coronavirus „vor deveni o neprețuită amintire a copilăriei”

Contactat telefonic de către reporterii Buna Dimineața Iași, pentru a afla cine a profitat de aceste cursuri, primarul Vasile HAIDĂU, nu a dorit să răspundă.

DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ