Share

Topirea zăpezilor dar mai ales precipitaţiile din ultimele zile au transformat un imaş din satul Jijia, comuna Albeşti, într-un adevărat iaz ce se întinde pe hectare de teren.

Oamenii se roagă să nu mai plouă ca să nu se trezească cu apă în case.

Câteva case din satul Jijia, comuna Albeşti, sunt construite în apropierea unui imaş, lângă calea ferată.

Sunt acolo de zeci de ani, dar până acum oamenilor care le locuiesc nu li s-a întâmplat să-şi vadă păsăretul înotând prin apă. Şi asta deoarece apa rezultată din topirea zăpezilor, căreia i s-au adăugat şi ploile din ultimele zile, a tranformat imaşul într-o întindere de apă cât vezi cu ochii.

Citeste si   (P) ALDE: „Aritmetica electorală și încrederea botoșănenilor!”


Bunica Elena are 77 de ani, iar gospodăria ei este cea mai expusă apei. Spune că ieri apa urcase până la scări, aşa că şi-a pus cizmele de cauciuc în picioare şi a întins câteva scânduri ca să aibă pe unde trece găinile şi raţele din curte, arată stiri.botosani.ro

“N-am mai avut parte de aşa ceva până acum. A mai fost apă pe imaş, dar chiar atâta nu! N-am sunat la Primărie că mi-a fost ruşine, parcă ce poate să-mi facă Primăria, dar m-am temut, că eu sunt singură şi nu are cine să mă ajute. Cred că s-a înfundat canalul de la podeţul peste care trece linia ferată şi nu mai poate trece apa”, povesteşte bătrânica.

Vecina ei, a cărei curte nu este aşa întinsă, spune că oamenii au aruncat deşeuri în canalul de sub podeţ şi s-a înfundat, aşa că apa nu are unde să se ducă.

“O să stăm cu apa asta până la toamnă. Unde o să paştem vitele? Unde o vrea Dumnezeu!”.

Alături, un alt localnic priveşte problema cu umor şi spune că au iaz propriu. “Şi să vedeţi ce peşti mari o să scoatem noi de aici. Gluma-i glumă, dar eu mă tem că o să ne umplem de şerpi şi ţânţari, că umezeala asta nu poate aduce altceva”, explică bărbatul.

Citeste si   (P) ALDE: “Zona Metropolitană, locul cu salarii generoase și eficiență zero!”

Viceprimarul Brăduţ Braşoveanu a venit şi el în sat pentru a evalua situaţia şi a cerut angajaţilor de la Primărie să trimită buldoexcavatorul pentru a degaja canalul plin de mizerii.

“Încercăm pe cât putem să decolmatăm cu mijloace proprii şanţurile şi ce mai avem aici în comună. E o situaţie creată în urma ploilor din ultimele două- trei zile, asta este situaţia. Toată apa asta a venit de pe versaţi. Avem o singură curte cu apă, sperăm să o putem elibera de apă cât mai repede. În plus, la Măşcăteni, lucrăm la eliberarea şanţurilor de la drumul judeţean”, explică viceprimarul Brăduţ Braşoveanu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ