Share

CUTREMUR în România, în urmă cu puţin timp! Seismul s-a produs în judeţul Buzău, la 116 kilometri adâncime

Potrivit datelor obţinute de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul a avut loc în această dimineaţă, la ora 7:05, la o adâncime de 116,1 kilometri.

Cutremurul a avut magnitudinea de 2,5 grade pe scara Richter şi s-a produs în Vrancea.

Citeste si   Lansarea proiectului „Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic – CITT MAVIS”

“La noi, până la realizarea acestei hărţi, cutremurul maxim posibil a fost de 7,8 grade. În urma ultimelor cercetări pe care le-am făcut am reconsiderat cutremurul maxim posibil la 8,1 grade Richter.

Vrancea poate să producă un astfel de cutremur”, a spus Constantin Ionescu, directorul Institutului Naţional de Fizică a Pământului a declarat

Citeste si   CONFIGURAȚIA Consiliului Local IAȘI: ”caracatița” REZISTĂ

“În România, cutremurele care pot provoca pagube sunt cutremurele cu magnitudini peste 7, şi nici atunci.
Practic, ar trebui să îndeplinească mai multe condiţii pentru a provoca pagube.

Cutremururul din 77 a avut 7,4 grade, s-a produs la o adâncime de 90 de km, a avut un anumit mecanism de rupere. Şi propagarea contează.
Cutremurele care se produc în zona 90 de km. adâncime se propagă spre Bucureşti, celelalte, la adâncimi mai mari, au directivitate către nord-estul României”, a mai spus Constantin Ionescu.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ