Share

După Italia, şi Franţa va rămâne azi fără premier, după toate calculele presei franceze. Potrivit jurnaliștilor din Hexagon, Manuel Valls îşi va anunţa în această seară demisia din fruntea guvernului, pentru a candida la alegerile primare socialiste, relatează agențiile internaționale de stiri.

Plecarea sa va antrena, cel mai probabil, o remaniere guvernamentală. Presa speculează că înlocuitorul lui Manuel Valls ar putea fi ministrul de interne, Bernard Cazeneuve.

Citeste si   Fotbal: Atletico Madrid, victorie cu Real Betis, în La Liga

Premierul anunţase deja că e posibil să candideze, iar situația a devenit și mai clară după ce preşedintele în exerciţiu, Francois Hollande, a anunţat că nu doreşte un al doilea mandat.

Alegerile din cadrul Partidului Socialist pentru desemnarea candidatului la Președinție vor avea loc în ianuarie. Dacă le câştigă, Manuel Valls se va confrunta la scrutinul din mai 2017 cu Francois Fillon, candidatul dreptei, şi cu Marine Le Pen, şefa partidului de extremă-dreapta Frontul Naţional, considerați favoriți.

Citeste si   Apeluri la boicotarea produselor franţuzeşti în ţări musulmane, după remarcile preşedintelui Macron despre caricaturile cu Mahomed

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ