Share

Premierul Dacian Ciolos considera ca declaratiile de la Satu Mare ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, sunt facute “intr-o logica electorala, cu obiective politice”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.

“Premierul Dacian Ciolos considera ca declaratiile facute de premierul Ungariei, Viktor Orban, azi, la Satu Mare, precedate de afirmatii ale unor inalti oficiali unguri in legatura cu Ziua Nationala a Romaniei, sunt neelegante si nepotrivite. Afirmatiile domnului Orban sunt, evident, facute intr-o logica electorala, cu obiective politice”, a spus Liviu Iolu joi, intr-un briefing, la Palatul Victoria. Potrivit purtatorului de cuvant al Executivului, Dacian Ciolos considera ca “premierul ungar ar trebui sa dea dovada de mai multa retinere in astfel de declaratii”, scrie hotnews.ro.

Citeste si   Ludovic Orban, atac la PSD: ”Sunt CRIMINALI economici. Vor să nu mai plătim pensiile. PSD a arătat că este duşmanul României”

“Respectul fata de valorile si simbolurile nationale ale unei tari este parte indisociabila a setului de valori pe care se bazeaza Uniunea Europeana si NATO, spatii din care atat Romania, cat si Ungaria fac parte”, a mai spus Liviu Iolu.

Premierul maghiar Viktor Orban declarase joi, la Satu Mare, ca Ministerul maghiar de Externe a procedat corect cand le-a interzis diplomatilor sa participe la celebrarea Zilei Nationale a Romaniei.

Citeste si   BEC a respins protocolul de constituire a alianței electorale Uniunea pentru România


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ