Share

Primăria Municipiului Iași și Asociația Centrul Romilor pentru Integrare, Studii și Solidaritate în Dezvoltare Comunitară vor elabora proiectul „Măsuri integrate pentru o societate incluzivă”.

Proiectul, care urmează a fi depus spre finanțare prin intermediul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020, urmărește reducerea numărului de comunități marginalizate în care există populație aparținând minorității romă aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate.

Sunt vizate comunitățile marginalizate din cartierele „Dallas”, Cicoarei și Cantemir din municipiul Iași.

La nivelul proiectului sunt dezvoltate șase pachete de activități integrate menite să creeze un program pilot de intervenție pentru reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru 560 de persoane din zonele menționate, din care aproximativ 60% sunt de etnie romă.

„Printr-un acord de parteneriat, Municipiul Iași își va asuma asigurarea resursei umane și logisticii necesare în vederea accesării finanțării. Asociația menționată va pune la dispoziție documentația suport necesară pentru depunerea cererii de finanțare”, a anunțat primarul Mihai Chirica.

Bugetul total al proiectului este de 26.603.631 lei, Municipiul Iași urmând a aloca 935.400 lei. Un proiect de Hotărâre de Consiliu Local în acest sens a fost adoptat în ședința legislativului de vineri, 23 iunie.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ