Share

 

„Cât timp PSD înseamnă minciună şi hoţie, nu veţi avea niciodată voturile USR”, afirmă Barna în mesajul postat pe Facebook

În schimb, Barna îi propune președintelui PSD să programeze referendumul pentru iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” odată cu alegerile parlamentare, pentru „a deveni mai credibil”.

„Vă propun altceva pentru a ne arăta că vorba despre o altfel de politică nu este doar o vorbă goală. Vă propun să programăm referendumul pentru Fără penali în funcţii publice odată cu alegerile parlamentare. Haideţi să facem asta şi atunci poate veţi deveni un pic mai credibili. Şi dumneavoastră şi PSD. Până atunci, nu sunt voturi de la USR pentru o moţiune de cenzură”, a mai scris Barna.

Citeste si   Primele explicații din PSD după difuzarea, la Realitatea PLUS, a fotografiei în care Marcel Ciolacu a fost surprins încălcând regulile anticoronavirus

Precizările liderului USR vin după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni seară că ar depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban dacă preşedintele USR, Dan Barna, ar fi dispus să susţină, alături de parlamentarii USR, demersul PSD.

„Să nu mai vină domnul Barna să-l înjure în Parlament pe Orban, că-l susţine! Dacă vrea, să mă anunţe, doar un sms să-mi dea! «Dom-le, depune moţiunea!» Şi o depun, şi o votăm, şi a trecut”, a afirmat Marcel Ciolacu, luni seară.

Citeste si   FOTO EXCLUSIV Marcel Ciolacu, FĂRĂ REGULI pe timp de epidemie. Liderul PSD, surprins alături de 10 persoane la o masă, într-un restaurant

În sesiunea extraordinară de vară, PSD a eșuat cu moțiunea de cenzură împotriva Guvernului după ce nu a reușit să adune în Parlament numărul de senatori și deputați pentru a dezbate și vota.

PSD a inițiat moțiunea de cenzură „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”. Pentru a fi adoptată, adică a demite Guvernul, erau necesare cel puțin 233 de voturi. 

Citeste si   Mitică Dragomir renunță la funcția de consilier: Am fost toată viața vultur și acum să fiu cioară...

Numărul celor din sală pe 31 august a fost însă de doar 226, insuficient pentru dezbatere și vot.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ