Share

Dan Barna, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat proiectul de Președinte, la Iași, alături de Dacian Cioloș

Dan BARNA, candidatul Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale, și-a prezentat proiectul de Președinte, ieri, la IAȘI.

La lansare a fost prezent și Dacian CIOLOȘ, propunerea Alianței USR PLUS pentru funcția de prim-ministru, Cosette CHICHIRĂU, deputat USR și candidatul USR pentru funcția de primar, la Primăria Iași, Monica BERESCU, președinte PLUS Iași și alți membri ai Alianței USR PLUS.

Lista cu proiectele anunțate de Dan BARNA

1. Reforma Constituțională: Fără penali în funcții publice; Creșterea rolului președintelui în domeniul politicilor publice;  Alegerea primarilor și președinților de Consilii Județene în două tururi de scrutin.

2. Educație:  6% din PIB pentru Educație; Stimulare a accesului și participării în educație pentru toți copiii și tinerii; Descentralizarea și depolitizarea educației; O școală mai sigură și mai sănătoasă pentru copii.

3. Sănătate: Finalizarea infrastructurii critice în sănătate; O nouă lege a sănătății; Promovarea calității asistenței medicale.

Citeste si   LOCKDOWN după ce rata de pozitivare a depășit 30% | Nelu Tătaru: ”Nu cred că trebuie să ne întoarcem la a închide total”

4. Infrastructură: Conectarea provinciilor istorice cu autostrăzi; Modernizarea și reînoirea căilor ferate; Finanțarea adecvată a infrastructurii de transport.

5.  Economie: Reducerea poverii fiscale pe salarii, responsabilitate fiscală și o administrare mai eficientă a taxării; Antreprenoriat ușor și fără birocrație; Transformarea digitală a României; Aderarea la euro; Energie curată.

6. Mediu: Mediul ca prioritate de politică externă; Oprirea tăierilor ilegale de lemn; Reducerea ameninţărilor de mediu; Dezvoltare economică durabilă, cu respectarea Acordului de la Paris.

7. Social: Oprirea taxării sărăciei; Eliminarea barierelor de acces și asigurarea serviciilor de bază pentru toți cetățenii României; Echilibrarea relațiilor de gen.

8. Externe și afaceri europene: Creșterea integrării euro-atlantice; Comunităţile românești din afara țării, prioritate de politică externă; Susţinere pentru republica Moldova.

9. Apărare: Promovarea unei atitudini consecvent, pro-euroatlantică şi proactivă în relaţie cu partenerii noştri strategici; Dezvoltarea şi întărirea actualului sistem de garanţii de securitate de care beneficiază România; Minim 2% din PIB pentru apărare.

Citeste si   CARTE de identitate FALSĂ și bijuterii nedeclarate, CONFISCATE la FRONTIERĂ

10. Ordine publică: Scăderea nivelului de infracţionalitate; România ca vector regional de securitate.

Dan BARNA, candidatul USR PLUS la Primăria IAȘI: „Eu nu promit că România va deveni Elveția în 3 ani, 5 ani, dar pot să vă promit că și eu, și colegii mei, și Dacian Cioloș, toți din alianța USR-PLUS vom face tot ce depinde de ficatul nostru ca România să înceapă să fie țara aceea civilizată care se modernizează”

Care folosește tehnologiile digitale, care pune documente pe internet astfel încât să nu trebuiască să mai mergi pe la ghișee decât în situații excepționale, o țară în care antreprenorii sunt susținuți de către stat și sprijiniți să își înființeze firme, să poată să demareze afacerile care au succes și nu să fie urmăriți doar ca și vacă de muls taxe sau ca potențiali evazioniști cum se întâmplă în momentul de față”, a declarat Dan BARNA.

Citeste si   100% TU DECIZI! Valerian Vreme, traseist veritabil, mai schimbător ca vremea

Liderul USR, Dan BARNA, a spus că va avea o nouă discuţie cu premierul desemnat, Ludovic Orban, marţi după-amiază, dar că până atunci două dintre propunerile USR, respectiv Fără Penali şi primari în două tururi, ar trebui votate în Parlament.

“Premierul desemnat a fost deschis pe aceste obiective. Vom vedea luni şi marţi dacă reuşim să punem pe ordinea de zi în Parlament şi iniţiativa Fără Penali şi proiectul cu primarii în două tururi. Sunt optimist că în cazul iniţiativei Fără Penali, tocmai pentru că este campanie electorală, va fi greu pentru orice partid, inclusiv pentru PSD să voteze împotrivă. Marţi după-amiază ne vom întâlni din nou cu premierul desemnat pentru a vedea ce s-a realizat. Suntem în discuţii pe modalitatea de susţinere a cabinetului minoritar care trebuie să aibă ca obiectiv să ajungem cât mai repede la anticipate“, a spus Dan BARNA.


Share
DISTRIBUIȚI
Redactor-Șef al Ziarului Buna Dimineața Iași. Experiență în domeniul administrației publice atât la nivelul instituțiilor publice de pe raza municipiului Iași cât și a UAT-urilor care își desfășoară activitatea la nivel județean! CONTACT: 0771.324.701 email: office.bunadimineataiasi@gmail.com sau office@bunadimineataiasi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ