Share

“În mod inexplicabil, în Strategia Națională de Apărare a Țăriii, elaborată de CSAT și trimisă Parlamentului spre aprobare, corupția devine un fenomen secundar. E ca și cum o dată cu dispariția lui Liviu Dragnea din prim-plan toate problemele s-au rezolvat. Nu s-au rezolvat. Simplul fapt că acum la putere e PNL nu schimbă cu nimic datele problemei. România încă n-a reparat dezastrul legislativ din justiție lăsat în urmă de regimul Dragnea. Profiturile uriașe obținute din infracțiuni încă n-au fost recuperate”, scrie Barna.

Citeste si   Nicușor Dan, apel către Firea: 10 măsuri pentru combaterea pandemiei de coronavirus

În postarea făcută, liderul USR atrage atenția asupra faptului că sunt tot mai puține cazurile de mare corupție anchetate de instituțiile abilitate, deși “zilnic aflăm despre achiziții dubioase”.

“Cazurile de mare corupţie anchetate de instituţiile abilitate sunt tot mai puţine. Asta în timp ce zilnic aflăm despre achiziţii dubioase(care au loc chiar și în momente grele cum e apariția unei pandemii), despre conducte de bani publici scurși către clientela de partid și despre programe guvernamentale din care întotdeauna statul și românii pierd”, a mai spus Dan Barna.

Citeste si   Spania: Primele alegeri regionale de la începutul pandemiei COVID-19, desfășurate cu măsuri STRICTE de protecție

Potrivit politicianului, corupția rămâne unul dintre principalele obstacole în calea dezvoltării României. “Refuzând să vedem asta, refuzăm realitatea”, conchide Barna. 

Preşedintele Klaus Iohannis anunţa, la finaul ședintei CSAT din 27 mai, că proiectul Strategiei Naţionale de Apărare a Ţării pentru perioada 2020-2024 are la bază “conceptul unei Românii normale”, al unei ţări care, “prin instituţii democratice puternice, îşi protejează şi îşi apără toţi cetăţenii”.Tot atunci, șeful statului sublinia că strategia a fost elaborată în contextul unei pandemii “care a afectat toate statele lumii şi care a declanşat o criză economică profundă”.

Citeste si   Robert Cazanciuc, despre Legea carantinării și a izolării: "O să votă când vom fi convinși că legea corespunde nevoii românilor"

 


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ