Share

Astăzi, în cadrul rubricii „Aleși la raport” alături de noi îl avem pe Constantin-Daniel Cadariu , candidat din partea Partidului Național Liberal la alegerile parlamentare din 6 decembrie pentru funcția de SENATOR.

Daniel CADARIU are o activitate amplă în administrație ocupând funcțiile de consilier județean, vicepreședinte al Consiliului Județean Suceava, Expert în cadrul Corpului de Control al Ministerului Internelor și Reformei Administrative și la momentul actual este senator în legislativul 2016-2020.

Rep: Cu ce gânduri ați pornit în această campanie electorală?

Daniel CADARIU: ”Trebuie să remarcăm faptul că, acum în 2020, ca și în 2016 alegerile nu mai sunt uninominale, alegerile sunt pe lista de partid”

Daniel CADARIU: Dacă discutăm despre ce ne propunem sau gândurile pentru următorul mandat, având în vedere că suntem în plină campanie electorală pentru alegerile

electorale, răspunsul este destul de simplu.

Trebuie să remarcăm faptul că, acum în 2020, ca și în 2016 alegerile nu mai sunt uninominale, alegerile sunt pe lista de partid. Drept urmare, ce le propunem noi sucevenilor este o echipă, și nu doar o echipă de candidați pentru camera deputaților pentru Senat, cât o echipă, începând de la nivel local.

Aici mă refer la primarii partidului nostru, la consilierii locali. Facem o echipă cu domnul Gheorghe Flutur în calitate de președintele al Consiliului Județean Suceava, cu cei doi vicepreședinți și consiliri județeni.

În momentul de față facem echipă și cu Guvernul României, lucru pe care sperăm să-l putem realiza și în următorul mandat, dar dintr-o postură diferită, adică să avem o majoritate în parlament, eventual formată cu alți de acolo, de așa manieră încât acțiunile Guvernului să fie susținute pentru că, în momentul de față, de un an de zile suntem la guvernare, dar din postură minoritară.

Citeste si   VIDEO Accident dramatic în județul Suceava, trei oameni răniți de buștenii căzuți dintr-o remorcă

Noi avem în Parlament doar 20% și, din păcate, am constat că preocuparea principală a majorității toxice create în jurul PSD-ului a fost doar de a emite legi populiste, mereu fără susținere financiară, deși, conform legii, nu poți adopta o lege cu impact bugetar fără a indica și sursa.

Rep: Domnule CADARIU putem spune despre dumneavoastră că nu sunteți nou în bătălia campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. În anul 2016, ați candidat din partea PNL Suceava pentru un mandat de senator și ați declarat la acel moment că PNL Suceava trimite o echipă de profesioniști pentru ai reprezenta în Parlamentul României. În acest context, cu ce se diferențiază echipa propusă de PNL Suceava în  2020 față de cea din 2016?

Daniel CADARIU: ”Sperăm ca rezultatele bune obținute de Organizația Județeană la alegerile locale vor fi aceleași sau poate chiar mai bune la alegerile care urmează”

D.C: Din acest punct de vedere lucrurile sunt relativ asemănătoare pentru că decizia forurilor de conducere de la nivel de județ aprobate de conducerea centrală a partidului a fost ca toți parlamentarii în funcție să candideze din nou de pe aceleași poziții pe care au fost și în anul 2016.

Eu voi deschide din nou lista pentru Senatul României, iar ceilalți patru colegi deputați, Nelu Bălan, Ministrul Bogdan Gheorghiu, doamna deputat Angelica Fădor și la domnul deputat Mihăiescu vor fi pe primele patru poziții la Camera Deputaților.

Citeste si   Circulație rutieră întreruptă pe DJ 174 A, după ce un mal s-a surpat din cauza ploilor

Sperăm ca rezultatele bune obținute de Organizația Județeană la alegerile locale vor fi aceleași sau poate chiar mai bune la alegerile care urmează, mizăm ca din cei patru senatori și zece deputați arondați județului Suceava să obținem doi senatori și cinci deputați.

Ii precizez și pe cei doi colegi care se află locurile eligibile: la Senat pe doamna Cătălina Culipei, iar la Camera Deputaților, pe locul cinci, se află domnul Seredinciuc, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, membru în echipa președintelui Flutur în mandatul trecut, fost viceprimar al Sucevei, membru în echipa primarului Lungu ceva mai în trecut.

R:Ca senator în perioada 2016-2020, ați inițiat 44 de propuneri legislative, dintre care 12 dintre acestea au fost promulgate legi. Doresc să vă întreb, care au fost cele mai importante legi pe care le-a adoptat România și au fost propuse de senatorul Daniel CADARIU?

D.C: În activitatea parlamentară, ai inițiative proprii, dar ai și proiecte de legi la care ești co-inițiator, susținând o inițiativă a unor colegi. Pentru noi, cei care suntem acum în

Parlamentul României, și reprezentăm județul Suceava din parte Partidului Național Liberal, cinci proiecte de legi puse în acest mandat au fost foarte importante, cu impact, în special, pentru locuitorii din județ.

Din cele cinci lege, din păcate, doar una a devenit lege, iar celelalte patru au avut un parcurs asemănător, în sensul că au fost respinse în Senat, iar în momentul de față, de trei-patru ani de zile zac în sertarele de la Camera Deputaților pentru că nu au fost luate în discuție. Proiectul de lege devenit lege, cel care prevedea problematica pădurilor-parc și care a pornit de la Suceava respectând o dorință a sucevenilor de peste 30 de ani și anume, parcul Șipote să treacă la administrația locală a municipiului Suceava.

Citeste si   Paradă de 1 DECEMBRIE fără PUBLIC în acest an la SUCEAVA! IATĂ programul festivității

Astfel, el poate fi menajat de așa manieră încât să devină o zonă de agrement pentru locuitorii din municipiu și din județ. Legea a fost adoptată, toți parlamentarii au semnat această inițiativă și astfel, cele 100 de hectare de la Parcul Șipote au ajuns în administrarea Primăriei Municipiului Suceava.

R:Aveți un mesaj pentru suceveni și pentru cei care ne urmăresc?

Daniel Cadariu: ”În primul rând solicităm încrederea și votul SUCEVENILOR”

D.C: În primul rând solicităm încrederea și votul SUCEVENILOR! Doresc ca sucevenii să analizeze cum ne-am comportat noi raportat la promisiunile făcute și să analizeze ce am făcut din 2008 și până în prezent. Și dacă vor face o astfel de analiză, și vor o dezvoltare din punct de vedere economic sunt convins că vom putea avea un rezultat electoral la aceste alegeri mai bun decât cel de la alegerile locale.

Comandat de PNL Suceava. Executat și distribuit de S.C. PRESS GRUP MOLDOVA SRL. CUI MF 11200025.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ