Share

Are 48 de ani și încă ar mai putea munci, dar a ales să devină un om al străzii, însă unul diferit. Daniel, cerșetorul român pe care îl cunosc toți cei care locuiesc pe via Broletto din Milano, citește mai tot timpul.

Daniel, cerșetorul român, intelectual, din Milano: Atunci când citesc mai uit și de frig!

Italienii au fost impresionați de setea de cultură a lui Daniel, iar povestea românului a apărut în Corriere della Sera.

Citeste si   El este Paul BUTNARIU, beneficiarul unor contracte FABULOASE în valoare de PESTE 140.000.000 RON încheiate de COMPANIA DE CONSTRUCȚII FEROVIARE cu instituțiile STATULUI

Daniel stă pe via Broletto, are doar o saltea, câteva pături și o grămadă de cărți, din care o parte îi aparțin, iar altele sunt împrumutate. Cei care trec prin zonă au ajuns să îi cunoască pasiunea pentru cititi și îi împumută cărți.

”Când eram copil, în România, citeam Jules Verne. Am plecat devreme de acasă: mai întâi Roma, apoi Milano. Am învățat bine italiana, am lucrat ca zidar. Apoi s-a terminat, din 2012 nu am mai avut un acoperiș deasupra capului și am încetat să caut un loc de muncă, pentru că nu-l găsesc. Acum patru ani m-am stabilit aici. Lumea care locuiește în apropiere mă cunoaște și îmi împrumută cărți. Eu le citesc, toată ziua. Apoi le înapoiez”, le-a povestit Daniel jurnaliștilor italieni.

Românul fără adăpost spune că la un moment dat a simțit că îl cam lasă ochii, dar lucrurile au revenit la normal după ce a primit un cadou neașteptat de la o italiancă: o pereche de ochelari. ”Nu sunt chiar potriviți pentru mine, dar când sunt obosit îi port”, spune el.

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

”Îmi plac cărțile a căror acțiune se petrece la Milano și cele care mă fac să visez locuri pe care nu le-am văzut niciodată. Romanele, cărțile polițiste. Mi-au împrumutat diverse volume ale lui Donato Carrisi, mi-a plăcut Maestrul umbrelor. Apoi Jo Nesbo, John Irving, Marco Malvaldi. Atunci când citesc mai uit și de frig”, a mai povestit Daniel jurnaliștilor italieni.

Citeste si   Care sunt PAȘII pentru eliberarea certificatelor de CONCEDIU MEDICAL?

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ