Share

Chiar de 1 Iunie, mai mulţi părinţi au ales să protesteze în faţa spitalului de copii “Sfânta Maria” din Iaşi.

Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de spitalizare, reclamă, pe de o parte, lipsa investiţiilor: în saloane totul este vechi, saltele scorojite şi pătate pe paturi, băile nu sunt potrivite pentru un spital de copii, nu au wc-uri mici.

Pe de alta, părinţii sunt revoltaţi şi de lipsa de interes a administraţiei spitalului. Reclamă mizeria din saloane şi neglijenţa. Până la urmă să pui un cuier pentru haine sau un zăvor la uşă nu e o mare investiţie.

În jurul prânzului s-au adunat părinţii în faţa porţii spitalului. Cu pancarde în mâini. Dar nu doar părinţii acuză. Medici din alte spitale li s-au alăturat. 

Managerul spitalului i-a invitat pe oameni la o discuţie. Conducerea unităţii are explicaţii. Din puţinele fonduri alocate şi din sponsorizări s-a reuşit în decursul anilor să se reabiliteze multe din secţiile spitalului. Singura zonă neprinsă în reabilitari ar fi o secţie de la etajul 6. Dar şi pentru ea există un plan de reparaţii care urmează să fie înaintat consiliului judeţean în această lună.

Şi ca să le arate că are dreptate, managerul i-a invitat pe părinţi să viziteze spitalul.  Oamenii însă rămân la părerea lor. Nu vor să-şi lase copiii în asemenea condiţii.


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ