Share

 

Miercuri, rata de infectare în București a ajuns la 2,82 la mie, de la 2,28, anunțată vineri, 9 octombrie. Rata de infectare a fost inclusă pentru prima dată în raportările despre bilanțul epidemiei de coronavirus în urmă cu cinci zile, pentru județele care au depășit pragul de 1,5 la mie.

Până la incidența infectărilor de 3 la mie incidență, masca este purtată obligatoriu în spații aglomerate și la 50 m de școli. 

Citeste si   Ce spune Klaus Iohannis despre restricționarea circulației noaptea și carantinarea unor zone din București

Masca devine obligatorie în toate spațiile deschise din momentul în care rata de infectare depășește pragul de 3 la mie.

În interior, masca este obligatorie de la ridicarea stării de urgență, care a durat două luni.

Masca de protecție este obligatorie din 15 mai în spațiile publice închise, magazine, transport în comun și la locul de muncă.

Citeste si   Alexandru Rafila: Se pot organiza alegeri parlamentare în actuala situație epidemiologică. Ce spunea Marcel Ciolacu despre amânarea acestora

Stabilirea pragulu ide la care purtarea măștii în spațiile deschise devine obligatorie a fost decisă miercuri de Guvern.

Executivul a aprobat, prin hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile și noile restricții stabilite marți de  Comitetul Național pentru Situații de Urgență. Noile măsuri prevăd obligativitatea purtării măștii în spații deschise, dacă rata de infectare este mai mare de 3 la mie. Tot la o astfel de incidență, restaurantele și cafenele se închid. În maximum 48 de ore de la atingerea acestei rate de infectare, comitetele judeţene/municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă constată situația, iar măsurile intră în aplicare automat, a mai spus Raed Arafat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern.

Citeste si   Florin Cîțu acuză PSD de minciună și manipulare când cere guvernului să prezinte bugetul de anul viitor

Măsurile se înăspresc: masca de protecție, OBLIGATORIE în spațiile aglomerate. Restaurantele și teatrele vor funcționa după 3 SCENARII


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ