Share

Trecerea la PNL pare să-i fi alterat serios opiniile cu privire la respectarea legalității edilului de Tomești, mai nou liberalul Ștefan TIMOFTE

Toată familia TIMOFTE, aici fiind incluși seniorul și juniorul sunt adânc implicați în viața de partid a liberalilor ieșeni. Primarul tocmai a trecut la PNL, iar tânărul lucrează la cabinetul senatorului Iulia SCÂNTEI, marea susținătoare a monarhiei române care de fapt este o notăriță cu mai probleme de legalitate.

Familia Timofte a pus stăpânire cu totul pe Tomești, administrând patrimoniul acestei localități după bunul plac. Se face treabă la Tomești, dar mai contează și în ce condiții? Se păstrează legalitatea actului administrativ și a procesului de desemnare a firmelor câștigătoare a licitațiilor publice organizate de Primărie?

Tomeștenii știu că familia Timofte nu poate fi învinsă în aceste alegeri locale, dar în următorul mandat s-ar putea împiedica de câteva probleme de legalitate care să îi aducă în fața procurorilor ieșeni.

Firma tomeșteană cu mare intrare la Primărie

În primăria Tomești, toți funcționarii știu că această firmă se bucură de “aprecierea” primarului Timofte. În spatele ușilor închise se discută chiar despre faptul că firma apare doar în acte pe numele tinerei Petronela ȘTEFAN.

Citeste si   5.028 CAZURI noi de persoane INFECTATE cu SARS – CoV - 2 pe teritoriul ROMÂNIEI

LIS AFFAIR este o firmă de construcții din Tomești. Societatea este înființată cu mai bine de 10 ani în urmă, în luna martie a anului 2010.

LIS AFFAIR este deținută de Petronela ȘTEFAN, ea figurând ca unic asociat și administrator cu 100% acțiuni. Obiectul principal de activitate al firmei este „Lucrări de pregătire a terenului”.

Cu un număr mediu de 24 de angajați, LIS AFFAIR a raportat pe anul 2019 o cifră de afaceri de 12.186.646 RON, la un profit de doar 65.945 RON. Firma apropiată de conducerea Primăriei Tomești a avut și probleme financiare, pe care a reușit totuși să le rezolve cu bunăvoința și sprijinul Primarului Timofte.

 În 2017, firma administrată de Petronela ȘTEFAN a intrat în insolvență cu o datorie de aproape 2 milioane de lei. În momentul de față LIS AFFAIR este sub incidența legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

LIS AFFAIR a obținut în ultimii ani MILIOANE DE EURO din contracte cu INSTITUȚIILE PUBLICE din IAȘI

Aproape 40.000.000 lei doar din atribuiri directe a încasat LIS AFFAIR de la instituțiile de stat.

În ultima perioadă, Primăria comunei TOMEȘTI a alimentat cu lucrări nenumărate societatea LIS AFFAIR. Primarul Ștefan TIMOFTE se laudă că e mulțumit de activitatea prestată de LIS AFFAIR și declară că are o relație foarte bună cu firma și lucrează foarte bine cu ei.

Citeste si   Patru unități de ÎNVĂȚĂMÂNT din județul IAȘI au solicitat suspendarea CURSURILOR în modalitatea ”faţă în faţă”

Prin societatea LIS AFFAIR, s-au prins constant lucrări, ajungând la o cifră de afaceri anuală ce depășește nivelul de 12 milioane de lei. În ciuda acestor cifre, firma a fost băgată în insolvență din cauza datoriilor acumulate la Direcția Generală Regională a Finanțelor publice (DGRFP), dar și către alți creditori.

Petronela ȘTEFAN are lipici la primăria TOMEȘTI condusă de traseistul politic, Ștefan TIMOFTE

Timofte a trecut de la PNL la PSD și acum înapoi la PNL. A jonglat după cum a bătut vântul. Fostul prodguard crescut de Costel Adăscăliței a ajuns mare jucător politic!

De la începutul anului, i-au fost atribuite în mod direct societății LIS AFFAIR SRL 6 contracte în valoare de peste 700.000 de lei. Tot la TOMEȘTI, LIS AFFAIR a câștigat prin licitație și un contract în valoare de aproximativ 2.000.000 de lei.

Pentru închirierea unor utilaje primăria TOMEȘTI a plătit către societatea LIS AFFAIR suma de 232.000 lei. Pentru amenajarea unui teren de sport tot în comuna TOMEȘTI, LIS AFFAIR a încasat 477.220 lei.

Pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție de trotuare în cadrul proiectului „Executare trotuar etapa III la DN28 (Iași – Albița) de la km 83+263.430-85+060.000 în comuna TOMEȚTI, Județul IAȘI”, LIS AFFAIR a încasat de la primăria TOMEȘTI 1.865.344,79 RON, fără TVA.

Citeste si   Vasilică TOMA, șoferul de la Târgu-Frumos rămâne PARLAMENTAR! Ion VĂTĂMANU l-a vrut în LEGISLATIVUL ROMÂNIEI

Stefan TIMOFTE: „Așa vreau eu!”

Timofte se duce în dircția greșită, pe principiul “MUȘCHII MEI, MINTE NU ARE”!

Întrebat de reporterii ziarului „Bună Dimineața Iași” această firmă câtigă cu regularitate contractele mari la primăria Tomești, primarul comunei a răspuns în spiritul “legalității” și „transparenței în administrației”: „Așa vreau eu!”

Reporterii Ziarului „Bună Dimineața Iași” i-au adus la cunoștință primarului TIMOFTE și faptul că firma LIS AFFAIR a fost în insolvență și încă este sub incidența legii. Cât despre aceste aspect, nu reprezintă un impediment pentru primarul comunei TOMEȘTI.

„Oamenii nu au stat în insolvență, oamenii și-au plătit datoriile la stat, au făcut eșalonări, reeșalonări și plătesc datoriile la stat, adică nu sunt din aceia care vor să trântească firmele de gard. Am auzit lucru acesta, dar pe mine nu mă interesează ce au ei, că firma e condusă de ei sau de altcineva”, încheie primarul comunei TOMEȘTI, Ștefan TIMOFTE.


Share

LĂSAȚI UN MESAJ