Klaus Iohannis, despre Lia Olguţa Vasilescu: ‘Nu are pregătirea necesară şi nici experienţă’

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, în această dimineaţă, o scrisoare către premierul Viorica Dăncilă în care explică refuzul de a o numi pe Lia Olguţa Vasilescu în funcţia de viceprim-ministru şi ministru al Dezvoltării.

Iohannis a explicat refuzul numirii Liei Olguţa Vasilescu în Guvernul Dăncilă prin faptul că ‘nu are pregătirea necesară şi nici experienţă’.

“Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă. De asemenea, din aceeași documentație constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are experiența în materie necesară promovării și gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel național în domeniul complex al dezvoltării regionale și administrației publice.

Astfel, în calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”.

LĂSAȚI UN MESAJ