Share

Doi copii au rămas orfani de mamă, după ce aceasta a murit pe un pat de spital în condiții suspecte, după o banală operație de colecist

Este vorba despre o femeie în vârstă de 38 de ani din Huși, care a fost supusă unei intervenții chirurgicale, la Centrul Medical Arcadia, în urmă cu aproximativ două săptămâni.

Desi starea pacientei era departe de a fi una bunã, medicul de la Arcadia care a operat-o a hotărât să o externeze.  Acasã, tinerei i s-a fãcut rãu, iar când familia a vrut sã o readucã la Arcadia, i s-a spus cã “Arcadia nu este spital de urgentã”

Întru-cât Smaranda Patras-Donose se simțea tot mai rău medicii de la Arcadia au decis transferul acesteia la Spitalul ”Sfântul Spiridon”.

Aici, cadrele medicale s-au luptat să-i salveze viața, însă era prea târziu, starea de sănătate a tinerei s-a înrăutățit.

Tânăra mãmicã a doi copii, care o asteptau nerãbdãtori acasã, avea sã se stingã pe data de 20 august pe patul Spitalului “Sfântul Spiridon”.

Cine rãspunde pentru moartea aceasta? 

În urmă au rămas multe semne de întrebare din partea apropiaților, care nu își explică, cum în urma unei operații de colecist realizată la un centru medical de prestigiu, a fost posibil ca o mamă a doi copii să își piardă viață, scrie ziarul vremeanoua.

Reporterii Bună Dimineața Iași au contactat-o telefonic pe Roxana Petraru, reprezentanta Centrului Medical Arcadia pentru a oferi un punct de vedere cu privire la acest caz. Aceasta nu a dorit să comenteze cele întâmplate, la telefon, în schimb a solicitat o cerere de informare publică pentru a oferi un răspuns în scris.

De ce nu se înregistrează DECESE LA ARCADIA

Menționăm însă faptul că Arcadia a mai fost suspectată și în alte situații de transferarea dubioasă a cazurilor grave proprii la spitalele de stat. Motivul este unul extrem de cinic și constă în evitarea înregistrării evenimentelor medicale soldate cu deces în cadrul ARCADIA.

Acceptul transferului de către spitalele de stat, ar trebui pus sub semnul întrebării și anchetat de autoritățile care dețin competențe în acest sens.

Dacă ARCADIA nu este în stare să gestioneze un caz medical în integralitatea lui, ce fel de servicii medicale garantează?

Dar oare, problema nu este de altă natură?

Dacă decesul este declarat în cadrul Centrului Medical ARCADIA, atunci ancheta ar pune sub acuzare serviciul medical și doctorii contractați de ARCADIA.

Ar putea exista probleme în relația Centrului Medical ARCADIA cu CAS-ul dacă Centrul Medical si-ar asuma și eșecurile medicale si nu doar reușitele?!

Cert este că viitorii beneficiari ai serviciilor medicale ale Centrului Medical trebuie să poată analiza și evalua serviciile oferite de ARCADIA la adevărata lor valoare. În acest moment, Arcadia își asumă doar credite, punând pierderile de vieți omenești și eventualele erori medicale produse în interiorul ARCADIA pe umerii sistemului medical de stat.

O situație profund incorectă, asupra căreia așteptăm clarificări din partea conducerii Centrului Medical ARCADIA.


Share
DISTRIBUIȚI

7 COMENTARII

  1. Cum de ce pentru ca toate spitalele private cand pacientul se sgraveaza il dic la stat. E curios ce a decontat Arcadia in acest caz. Nu cumva l-a declarat clinic sanatos la externare

  2. Da, asa este. Cu mine vorbeau cu superioritate receptionerele, de parca eram un rahat pe talpa papucilor lor, desi plateam orice consultatie. Apoi, cand am cerut drepturile pe care le oferea abonamentul bebelusului, nici nu mai zic…a trebuit sa merg cu contractul sa le arat ca am anumite reduceri pentru bebelus. Oricum, nu am plecat sanatosi de acolo, nici eu, nici copiii mei, si asta dupa ce am cheltuit mii de euro cu nasteri acolo si cu orice problema de sanatate aveam. Unul din copii mi-a fost internat si tratat pentru candidoza intestinala, desi avea rotavirus. Altadata dr Demetra Tugurlan m-a dat afara din cabinet pentru ca m-am dus sa imi vaccinez copilul acolo. Altadata, i-a dat pediatrul de garda (dr Stelea) nurofen chiar in cabinetul de consultatii, pe care copilul l-a vomat instantaneu si ne-a trimis acasa cu febra 40, am sunat-o cand copilul a vomat a doua oara si a spus sa ma duc la spitalul de sf maria. Cand m-am dus la dr Cherciu ca bebelusul avea bubite cu puroi pe fata la cateva zile de la nastere si de la externare, a zis ca e normal, sunt bubite hormonale sau fiziologice, desi avea infectie cu o bacterie intraspitaliceasca de la Arcadia(klebsiella pneumonae). Altadata am dus o proba de scaun acolo pentru ca era noapte si nu aveam alt laborator deschis, am platit la receptie niste analize, iar receptionera a facut altele mai ieftine in loc, fara sa ne anunte, desi pe bon scria ce am cerut cu valoarea aferenta pe care am achitat-o.
    De ce am continuat sa merg acolo…pentru ca nu asteptam la rand pe holuri, pentru ca imi era teama de sistemul de stat, de infectiile intraspitalicesti, credeam ca daca dau un ban o sa am parte de tratament ca la carte, profesional, pentru ca am ajuns prima data la arcadia dupa ce un medix mi-a spus ca am sarcina oprita in evolutie asa ca am mers pentru o a doua opinie la arcadia, unde s-a dovedit ca am o sarcina sanatoasa. Si am avut incredere pana in ultimul moment…
    Bineinteles ca duoa fiecare vizita la arcadia ajungeam la alti medici cu cabinete particulare din Iasi. Pana la urmq, intr-un caz de urgenta, duoa episodul cu dr Stelea am ajuns la Sf Maria si de atunci nici nu am mai calcat la arcadia. Am fost tratati mult mai bine la sf maria, mult mai atent, mai profesional si mai uman. Nu sunt conditii de lux, dar se compenseaza cu profesionalismul.

  3. Sunt, in mare parte, aceiasi medici atat la stat cat si la privat. In articolul de mai sus ceva nu se leaga. ca sa poti fi transferat la o alta unitats medicala, trebuie sa fii internat. Ori Arcadia a refuzat sa reinterneze pacienta pe motiv ca nu e spital de urgente. Asadatr cine/cum a fost facut transferul? Plus ca nu se cunoaste faptul dsca pacienta avea complicatii de alta natura.

  4. E strigaror l cer ce se intimpla in acest spital ! Oameni buni aveti grija si va informati despre inainte sa va internati in asa zisul ,, LAGAR DE EXTERMINARE ,, si eu va spun cu regret ca am patit o in acest sens !Sunt multe de spus dar cel mai simplu ar fi sa fie inchis acest spital cu doctori incompetenti si aroganti sa nu mai avem noi oameni simpli de suferit !

  5. Arcadia , este o toneta pusa pe japca , imi pare rau ca mama s a stins in mocirla aia de Arcadia , la paleative , inconjurata de niste hiene de asistente si infirmieri care asteptau spaga in fiecare zi , rideau cind s a stins , sa semnez nu stiu ce hirtii ca sa nu mi o ciopirteasca, cum s au exprimat ei … Mi e scirba de ei si sper sa aiba parte de acelasi tratament in ultimele zile ale lor …

LĂSAȚI UN MESAJ