Păreri împărţite la Vaslui după ce medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă au decis să refuze să mai facă avorturi la cerere! Ginecologii invocă „motive de moralitate”

Potrivit unor surse, ar fi luat această decizie după ce trei dintre colegii lor au fost condamnaţi pentru corupţie. De altfel, ultimele avorturi la cerere consemnate în registrele unităţii au fost înregistrate în urmă cu trei ani, exact în ziua în care au avut loc percheziţii în Secţia de Ginecologie a spitalului.

Citeste si   Răzvan TIMOFCIUC: ”Solicit reducerea la jumătate a salariilor și indemnizațiilor directorilor și membrilor CA de la societățile din subordinea Primăriei! ”

La spitalul judeţean din Vaslui întreruperile de sarcină se fac numai pentru motive medicale

Deşi au zilnic paciente care vin să solicite un chiuretaj, medicii sunt de neclintit în hotărârea lor. Avorturile la cerere nu se mai fac în spitalul judeţen din Vaslui din 2015, când secţia de ginecologie a fost implicată într-un scandal şi trei medici au fost condamnaţi pentru corupţie. Procurorii au stabilit atunci că ginecologii întrerupeu ilegal şi sarcini mai mari de patru luni, iar pentru serviciile lor primeau bani fără să dea chitanţă.

Citeste si   Vaslui: Spitalul din Huşi a primit maşti de protecţie, mănuşi şi dezinfectanţi din partea reprezentanţilor episcopiei

În perioada comunistă, când avortul era interzis, peste 10 mii de femei şi-au pierdut viaţa în încercarea de a scăpa de sarcini nedorite. În România, avortul a fost legalizat din nou abia la finalul anului 1989.

În urmă cu două săptămâni şi reprezentanţii spitalului judeţean din Botoşani au anunţat că nu mai fac avorturi la cerere.

Citeste si   A avut loc al 44-lea DECES din cauza COVID -19 în România! VICTIMA este un bărbat de 75 de ANI

LĂSAȚI UN MESAJ