Proiectele județului Iași în coada priorităților unora dintre consilierii județeni

La sfârșitul săptămânii trecute, unul dintre consilierii județeni, invitat în studioul TELE M, anunța cu surle și trâmbițe o posibilă schimbare a lui Maricel POPA din fruntea Consiliului Județean Iași. Mai mult, Mircea Manolache a anunțat că va depune un proiect de hotărâre în CJ Iași pentru înlocuirea lui Popa din funcția de Președinte a CJ IAȘi.

Deși moderatorul emisiunii a încercat să sublinieze importanța acestui demers, totuși, calculele politice indică imposibilitatea producerii unui astfel de scenariu.

Iată de ce!

Liberalii din CJ Iași, nici măcar nu au auzit despre despre intențiile celor doi UNPR-iști

Contactat telefonic, Romeo VATRĂ, liderul de grup al PNL Iași din Consiliul Județean a precizat că nu are are nici cea mai vagă ideea despre ce vorbește colegul său din consiliu, Mircea MANOLACHE.

Ciudat este faptul că nici măcar în grupul UNPR-ALDE constituit la nivelul CJ Iași nimeni nu are cunoștință despre demararea unui asemenea proceduri administrative.

Prin urmare rămân în picioare două posibilități!

  1. Manolache este folosit într-un potențial conflict din interiorul PSD care îl vizează pe Maricel Popa;
  2. Manolache acționează în nume propriu.

1. Prima variantă poate fi luată în calcul plecând exclusiv de la locația în care s-a petrecut marele anunț: TELEM. Noul proprietar al Tele M este PSD-istul Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor social-democrați din Consiliul Județean Iași.

Unul dintre membrii marcanți ai PSD IAȘI a devenit PROPRIETAR cu acte în regulă al unui TRUST MEDIA

Altfel, este greu spre imposibil de crezut că PSD alege o variantă atât de nepotrivită pentru a-și soluționa conflictele interne!

Manolache a vehiculat în cadrul emisiunii numele lui Stanciu, lăsând să se înțeleagă faptul că este acolo, la TELEM, atacându-l pe Maricel POPA, ca urmare a unei discuții prealabile și a unei înțelegeri de principiu

Manolache:Eu am făcut o greșeală în 2016, dar pe care nu o regret. În 2016, dl Stanciu m-a abordat, spunându-mi că domniile lor au scos un număr de 17 consilieri și corect ar fi ca un coleg din echipa domniei sale să fie ales Președinte al Consiliului Județean…. Eu nu am dat votul Președintelui Popa, eu am dat votul liderului. Liderul de grup al consilierilor județeni este dl Stanciu. Deci dl Stanciu a avut o discuție cu noi, iar noi (UNPR-ul – n.r.) am fost de acord“.

Mai departe, Manolache l-a atacat frontal pe Maricel POPA, cel care asigură conducerea CJ IAȘI în momentul de față.

Manolache: “La momentul de față cei de la PSD nu conduc prost CJ IAȘI, conduc foarte prost!” 

Referindu-se la proiectele câștigate de primarii din județul Iași, Manolache a afirmat că respectivele proiecte reprezintă exclusiv meritul primarilor, iar Popa greșește asumându-și politic meritul pentru câștigarea acestor proiecte de investiții.

Manolache: “De la PSD voi obține 6, 7 voturi … ceea ce fac eu, fac în urma unor discuții, acest proiect îl depun în urma unor discuții. Deci nu fac de capul meu!!

Întrebat de către moderator dacă a inițiat discuții concrete cu PNL, PMP sau ALDE, Manolache a răspuns că s-a înțeles cu aceștia din priviri!

Am primit astfel răspuns care verifică de fapt a doua variantă și anume că Manolache acționează în nume propriu!

Demersul este în sine unul politicianist și a survenit cel mai probabil ca urmare a unor neînțelegeri de natura unor negocieri.

Demersul este totodată și unul pueril, dat fiind faptul că liberalilor le lipsește o motivație rațională pentru a susține un astfel de demers în urma căruia un social-democrat să fie înlocuit cu altul la conducerea CJ Iași.

PMP Iași nu ar înregistra absolut nici un beneficiu politic.

ALDE se află la guvernare alături de PSD, prin urmare cum ar putea face notă discordantă la IAȘI?

CONCLUZIE

Această atitudine practic urmează să îi izoleze complet pe UNPR-iști pe scena politică locală.

După ce îi acuză pe PSD-iști de o proastă conducere a CJ-ului, Manolache susține că va beneficia cu siguranță de 6 sau 7 voturi favorabile schimbării lui Popa din funcție, voturi venite chiar din partea consilierilor PSD Iași.

Prin urmare, Manolache enunță pe față un curent fracționist în interiorul PSD Iași! O afirmație periculoasă venită din partea acestui partener al PSD.

Cu acest gest grav și cu o atitudine politică complet neinspirată, Mircea Manolache ar trebui să fie conștient că ceea ce mai rămăsese din cariera sa politică, tocmai s-a încheiat.

LĂSAȚI UN MESAJ