Share

Autorităţile încearcă blocarea debranşării românilor prin schimbarea legii energiei termice

Preşedintele de la INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, Andreea Paul atenționează faptul că nu trebuie încălcat dreptul consumatorului casnic de a refuza serviciul de utilitate publică pentru agentul termic şi de a opta pentru sisteme alternative de încălzire.

Proiect de lege a aşteptat nouă ani în sertarul parlamentarilor să iasă la lumină
De ce de abia acum? Pentru că se vrea mascarea pierderilor uriaşe, a lipsei de investiţii şi de performanţă a sistemului public centralizat de încălzire, care a dus la preţuri necompetitive şi, automat, la un număr uriaș de debranşări.

Aproximativ 215.000 de familii şi localităţi întregi s-au debranşat în ultimii cinci ani de la CET-uri

Aproximativ 215.000 de familii şi localităţi întregi s-au debranşat în ultimii cinci ani de la CET-uri. La începutul anului 2012 erau aproape 1,5 milioane de apartamente branşate, iar la sfârşitul anului 2016 mai erau puţin peste 1,2 milioane.
La nivel de Iași s-au făcut debranșări de 23%
Procentele debransarilor ating cote chiar de 70% în judeţul Giurgiu sau de 55% în Galaţi, 30% în Iaşi, 23%. Ei au optat pentru sisteme alternative de centrale termice de apartament, amortizabile în patru ani, căci facturile lor sunt aproape la jumătate faţă de costurile reale ale celor branşaţi la sistemul public centralizat.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ