Share

Sloganul „O Românie fără hoție” este defăimător deoarece adaugă tuturor celorlalți competitori o „etichetă” de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale, furtul (hoția) fiind faptă incriminată de legea penală, se arată în decizia BEJ Dâmbovița, potrivit Realitatea Plus.

„Transmiterea în spațiul public, în timpul campaniei electorale, a unor mesaje de natura celui menționat în sesizare, respectiv «O Românie fără hoție», pe același afiș pe care apare îndemnul de a vota Alianța USR-PLUS, prezintă un pronunțat caracter defăimător, întrucât este de natură de a induce în eroare electoratul, transmițând în mod indirect ideea că restul competitorilor electorali ar adrea o situație contrară mesajului din slogan”, precizează motivarea Biroului Electoral Dâmbovița.

Citeste si   Marcel Ciolacu: Vom câștiga aceste alegeri. Nu se mai poate face vreo analogie între Liviu Dragnea și PSD. Anunț tranșant despre Ponta 

Potrivit documentului, un astfel de slogan le-ar lipi tuturor celorlalți competitori o “etichetă” de persoane care încalcă sau favorizează încălcarea legii penale.

„În plus, utilizarea unui astfel de slogan poate conduce la afectarea libertății alegătorilor de a-și forma o opinia proprie asupra competitorilor electorali, ceea ce are un potențial serios de a influența modalitatea de exercitare a dreptului de vot . BECJ Dâmbovița, cu majoritate, constată că sloganul electoral din materialele electorale aparținând Alianței USR PLUS au un pronunțat caracter defăimător (denigrator)”, se arată în document. 

Citeste si   Orban, la inaugurarea primilor kilometri de autostradă din Moldova: E timpul să primiți ceea ce PSD promite de 30 de ani

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ