Share

Autoritățile germane vor lansa un program de 150 de milioane de euro în sprijinul solicitanților de azil care nu au perspective să rămână în Germania, scopul fiind de a îi ajuta să revină în țările de origine, a anunțat vineri ministrul Dezvoltării, Gerd Müller, într-un interviu pentru cotidianul regional Augsburger Allgemeine, preluat de AFP.

“În următorii trei ani, vom investi câte 50 de milioane de euro anual pentru acest program de repatriere”, a spus oficialul german. Este vorba despre măsuri în sprijinul cetățenilor ce provin din Irak, Afganistan sau din Balcani și care fie nu pot rămâne în Germania pentru că nu li se acceptă cererile de azil, fie doresc să se întoarcă în statele de origine. Ministrul a precizat că Germania îi va ajuta “să aibă parte de un nou început”. “Le putem oferi acces la educație, la formare profesională, la un loc de muncă și sprijin financiar”, a spus Gerd Müller, conform Agerpres.

Citeste si   Afganistan: 24 de morţi, majoritatea adolescenţi, într-un atac la un centru educaţional din Kabul

Germania a primit în cursul anului trecut 900.000 de solicitări de azil, în special din partea cetățenilor provenind din Siria, Irak și Afganistan.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ