Consiliul de a Administrare al unităţii de învăţământ ieşene au ajuns la finalul problemei învăţătorului care a corectat tema greşit

Învăţătorul ieşean Spiridon Andrieş a fost protagonistul unui scandal național după ce a corectat greşit tema unui copil. Acesta a fost găsit vinovat în urma unei evaluari efectuate de Consiliul de Administraţie al şcolii la care predă, anume Colegiul „Mihai Eminescu”.

 „În urma cercetării efectuate de către membrii comisiei, s-a stabilit că a fost vorba despre o confuzie pe care domnul învăţător a făcut-o între doi itemi pe care i-a corectat în lucrarea respectivă. Şi-a asumat greşeala, a recunoscut că a greşit făcând această confuzie pe baza oboselii şi a faptului că a corectat foarte multe lucrări. Acesta şi-a asumat greşeala, pe care o regretă, iar Consiliul de Administraţie şi-a însuşit punctul de vedere al domnului învăţător. Comisia a aplicat sancţiunea de observaţie scrisă conform legislaţiei actualei” a declarat Gabriela Săndulescu, directorul Colegiului „Mihai Eminescu”

Comisia i-a sugerat că domnul învăţator să aleagă teme care să nu ducă la confuzii

Au existat două teme, 1 şi 2, iar unul dintre exerciţii presupunea transcrierea intenţionat greşită a unor cuvinte. Cadrul didactic şi-a făcut un şablon de corectare de acasă pentru această temă şi nu a mai fost atent ce exerciţiu corectează. Aceasta temă ar fi presupus remedierea unei greşeli des întâlnite, cea a diftongilor „oa” şi „ua”. Astfel, elevii săi ar fi trebui să copieze textul greşit de pe tablă, ca mai apoi să îl corecteze acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ