Premierul britanic Theresa May a obţinut o victorie miercuri seara prin votul deputaţilor în favoarea calendarului său pentru declanşarea ieşirii din Regatului Unit din Uniunea Europeană, chiar dacă va trebui să-şi dezvăluie mai întâi strategia, comentează AFP, transmite agerpres.ro

Tabăra pro-Brexit a obţinut o victorie decisivă miercuri seara, după ce un amendament al guvernului care cerea Parlamentului să respecte agenda guvernului a fost aprobat cu o majoritate de 461 – 89.

Formula cheie, prin care Parlamentul „cere guvernului să invoce Articolul 50 până la 31 martie 2917”, pune capăt definitiv oricărei încercări de a anula sau întârzia declanşarea negocierilor cu Bruxelles-ul pentru ieşirea din UE.

Citeste si   Rusia a desfăşurat avioane de vânătoare în Libia (armata americană)

Reprezentanţii guvernului şi parlamentarii pro-Brexit au salutat victoria, afirmând: „Cacealmaua a fost dată în vileag” şi „tentativa de a sfida voinţa poporului a eşuat”.

Guvernul a fost însă obligat să promită că Parlamentul va fi şi el implicat în negocierile de Brexit „în mod transparent”.

Cabinetul conduse de Theresa May s-a pronunţat pentru un „Brexit dur”, ceea ce presupune puţine concesii făcute principiilor comunitare. Ea a afirmat chiar că este gata să renunţe la prezenţa în piaţa comună europeană, dacă UE condiţionează aceasta de păstrarea frontierelor deschise.

Citeste si   Coronavirus: 78 noi decese în Italia; continuă să scadă numărul cazurilor active şi cel al pacienţilor la terapie intensivă
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ