Share

Sper să nu existe o dinamică crescândă a ratei criminalității, a declarat Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, la Iași că speră ca, în urma aplicării legii recursului compensatoriu, “să nu existe o dinamică crescândă a ratei criminalității”, afirmând totodată că direcțiile de Probațiune au luat măsuri suplimentare pentru supravegherea celor eliberați.

“Sper să nu existe, să spunem, o dinamică crescândă a ratei criminalității. Până la urmă, pedeapsa și detenția în penitenciar are rolul acesta, de prevenție specială față de cel care a fost aplicată decât prevenție generală față de toți cetățenii cărora legiuitorul le atrage atenția să nu intre în impact cu legea penală că, de nu, vor suporta rigorile acesteia, adică pedepsele”, a declarat Tudorel Toader, răspunzând unei întrebări din partea presei.

“Cu siguranță, în fața acestor eliberări fac o prioritizare a măsurilor pe care trebuie să le ia, prioritizare în care intră și aducerea sub supraveghere imediată a celor care au ieșit sau ies din penitenciar pe baza recursului compensatoriu”, a declarat Tudorel Toader, care participat la Iași la a XIX-a ediție a colocviilor juridice ale Băncii Naționale a României.

Studiul de impact se face în momentul în care se elaborează legea și nu în faza de aplicare a acesteia, Tudorel Toader menționând totodată că, inițial, proiectul prevedea trei zile beneficiu pentru liberare condiționată și nu șase cât este în prezent.

Citeste si   CARACATIȚA de afaceri din spatele lui Maricel POPA! Cum își MASCHEAZĂ acționariatul (Ep. III)

Totodată, ministrul a precizat că, cei care au cauzele pe rol la CEDO și care au părăsit penitenciarul, executând pedepsele în condiții necorespunzătoare, au dreptul la despăgubiri.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ