Share

Ministrul Economiei, Oscar Ortiz, a afirmat într-o conferinţă de presă că a fost obligat să demisioneze. “Ei au decis să numească altă persoană”, a declarat Ortiz, făcând referire la fostul ministru al Planificării Branko Marinkovic, și subliniind o serie de divergenţe cu guvernul preşedintei interimare, Jeanine Anez.

Potrivit lui Oscar Ortiz, disensiunile au legătură cu o decizie a guvernului de a restitui acţiuni ale companiei naţionale de electricitate Elfec unui fost acţionar privat, Cooperativa de Teléfonos din Cochabamba. Compania a fost naţionalizată de fostul preşedinte de stânga Evo Morales în mai 2010.

Citeste si   „Culisele puterii”. Miron Mitrea: Marea problemă este sistemul de sănătate publică - este aproape inexistent

Ministrul de Interne, Arturo Murillo, susține însă că “problema Elfec generează numeroase fricţiuni” în rândul guvernului.De cealaltă parte, Evo Morales a comentat pe Twitter că restituirea acţiunilor Elfec “este nu doar neconstituţională, ci constituie un atac grav împotriva lanţului de producţie şi distribuţie a electricităţii”.La rândul saău, ministrul Muncii, Oscar Mercado, şi-a anunţat, demisia pe Twitter. “Cu satisfacţia datoriei îndeplinite, mi-am înaintat demisia”, a scris el.Ministrul Dezvoltării Productive, Abel Martinez, a recurs la același gest, fără ca numele înlocuitorului său să fie cunoscut deocamdată. 

Citeste si   Marcel Ciolacu, Mihai Tudose și încă 9 persoane, amendate pentru încălcarea regulilor anti-Covid. Anunțul Poliției

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ