Share

Situația focarului de COVID-19 din Suceava urmează să fie analizată în cadrul unei comisii parlamentare de anchetă

Deputatul umanist Alexandru Băișanu anunță că va solicita înființarea unei comisii parlamentare de anchetă, pentru a se afla ce s-a întâmplat cu adevărat la Spitalul Județean din Suceava, unul dintre cele mai importante focare de coronavirus din România.

Alexandru Băișanu a declarat că această comisie trebuie să verifice „dezastrul de la Spitalul Județean Suceava”, care sub o proastă administrare s-a transformat într-un adevărat focar de infecție Covid-19.

”Voi propune Parlamentului României o comisie de anchetă cu ceea ce s-a întâmplat la spitalul din Suceava, pentru că 25% din morţii din România vin din Suceava, dar şi pentru că peste 20% din infectaţii din România sunt din judeţul Suceava.

Iar lucrul acesta este nepermis pentru un judeţ şi un oraş atât de frumos, dar atât de prost gestionat. Iar toate lucrurile acestea trebuie să iasă la iveală”, a declarat Alexandru Băişanu.

Alexandru Băişanu a solicitat ca din comisia de anchetă să facă parte și reprezentanți ai DNA, Curții de Conturi și ai Ministerului Sănătății

Alexandru Băișanu a spus că din punctul său de vedere, cu o administrație eficientă, județul Suceava ar putea să devină o mică Elveție.

”În zece ani Bucovina poate să ajungă Elveţia României. Trebuie doar să înţelegem că există un proiect, să-l susţinem cu toţii, nu un candidat neapărat, ci un proiect care pus pe masă va arăta de unde vin banii, unde se duc aceşti bani, de ce trebuie dezvoltate zonele respective. Și asta se va face pe baza unor anchete sociologice de data aceasta care vor scoate în evidenţă care e nevoia fiecărei localităţi din judeţul Suceava”, a mai declarat Alexandru Băișanu.


Share
Citeste si   Coronavirus/GCS: 2.376 de persoane sunt în carantină; alte 95.549 sunt în izolare la domiciliu
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ