Share

Săptămâna aceasta la RAPORT PARLAMENTAR îl avem invitat pe Varujan VOSGANIAN

Așa-zisul deputat de Iași, este aproape imposibil de contactat asta pentru că nu ajunge la Iași, decât în mod cu totul excepțional.

Vosganian pozează în parlamentar de Iași doar cu numele. În fapt, toate proprietățile acestuia, case și terenuri sunt poziționate în Ilfov și Prahova.

Practic, Iașul și în general Moldova, sunt pentru deputatul Vosganian un areal politico-administrativ de care răspunde în fața conducerii de partid.

Indiferent că s-a aflat la PNL sau la ALDE, Vosganian a reușit să-și păstreze calitatea de parlamentar în acest areal politico-administrativ. Deși situația lui politică depinde de IAȘI din anii ’90, acest politician cu state vechi, demonstrează că nu a reușit să dezvolte nici un fel de atașament față de acest centru universitar și capitală culturală a României.

Din păcate însă, cu toate eforturile depuse de redacție nu am reușit să intrăm în contactat cu deputatul “de Iași”. Aparent, nimeni din ALDE Iași sau de la cabinetul senatorului nu poate perturba activitatea fulminantă desfășurată la București de marele poet și politician.

La capitolul venituri Varujan Vosganian declară două surse principale: cele parlamentare și de la Uniunea Armenilor din România

Dacă de la Camera Deputaților Vosganian declară venituri de 91.500 lei, suma este aproape dublată de subvențiile de la Uniunea Armenilor din România. La Uniunea Armenilor, Vosganian declară că a realizat venituri din postura de „director publicații”.

Citeste si   De ce să alegi un Echipament Profesional de Protecție la Sablare

În fapt, Uniunea Armenilor din România deține în cotă de 100% firma ARARAT SRL, administrată de TERZIAN SIRUN.

ARARAT SRL, a realizat în 2017 o cifră de afaceri care s-a ridicat la  93.385,65 EUR dar care a înregistrat pierderi de -29.731,74 EUR. Firma cu profil de tipografie, a fost înregistrată în 1994, iar la acest moment are 11 angajați. Administratorul firmei mai deține și TERMOSERV CONSTANTA SA aflată în dizolvare.

Concluzia este că, din poziția de Președinte al Uniunii Armenilor din România, Vosganian mai încasează aproape 6000 lei salar lunar, în mare parte din contribuțiile membrilor.

Dacă nu știați, Vosganian are timp și de cercetare, activitate care a contribuit la veniturile deputatului cu aproape 12.000 lei în 2019. Așa se explică de ce marele om politic nu mai are timp și de reprezentarea corespunzătoare a Iașului în raport cu Guvernul și în Parlamentul României.

Președinte al ALDE, filiala IAȘI

Fost liberal și colaborator apropiat al lui Relu Fenechiu, deputatul “mir” l-a urmat pe Tăriceanu în momentul desprinderii din PNL în vederea înființării Partidului Liberal Democrat (PLD) și ulterior formării ALDE prin absorbția formațiunii lui Voiculescu (Partidul Conservator).

În mediile politice din IAȘI, se vehiculează că Varujan Vosganian colaborează cu doar două persoane: Radu BOTEZ la Primărie și Victor CHIRILĂ la Consiliul Județean IAȘI.

Citeste si   VOT de BLAM la adresa PSD! PNL obține MAJORITATEA în județul IAȘI

Articolul din secțiunea Administrativ, „După 6 FALIMENTE a ajuns VICEPRIMAR! Radu BOTEZ, “neamțul” din fruntea Primăriei IAȘI” reprezintă o ilustrare succintă a “pilonului municipal” pe care se bazează Vosganian și ALDE la Iași. Se pare însă că relația dintre Vosganian și Botez transcede politicul, având ramificații economice.

Despre „pilonul județean” al lui Vosganian de la nivelul Consiliului Județean Iași vom discuta într-un material viitor. Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă se pare că este unul dintre cei mai bogați oameni din Iași. Fost primar al comunei Bârnova din anii ’90, Chirilă se pare că deține foarte mult teren pe raza acestei bogate comune din zona metropolitană a Iașului. Una dintre aceste vaste suprafețe de teren este valorificată economic de Raluca FILIP,  fiica lui Chirilă pe raza comunei Bârnova.

Același Chirilă a fost implicat într-un scandal sexual în care au fost implicați minori. Vom reveni cu detalii.

Candidat al ALDE la EUROPARLAMENTARE

Surprinzător sau nu,  aflat în grațiile lui Călin Popescu Tăriceanu, domnul Varujan Vosganian, vicepreședinte ALDE, deputat și fost ministru ocupă locul 5 pe lista ALDE la europarlamentare.

Un moment relevant în cariera lui Vosganian a fost firește unul de cumpănă, în care adevăratul om politic de anvergură națională a ieșit la iveală. Este vorba despre anul 2013, când deputatul a recurs la armamentul greu din dotarea unui politician de profesie. Argumentele folosite i-au adus mântuirea politică. Care au fost acestea? Mirul, acatistul şi lacrimile.

Citeste si   APIA reamintește FERMIERILOR că se depun cererile de solicitare a AJUTOARELOR de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele bovin, avicol și suin în contextul crizei economice generate de pandemia COVID -19

Momentul se referea la cererea DIICOT de începere a urmăririi penale în cazul senatorului PNL la vremea respectivă, Varujan Vosganian.

Pentru a nu fi dat pe mâna justiției, Vosganian a pledat pentru mila colegilor săi: „Pe unii dintre dumneavoastră vă cunosc încă din 90. Am sperat…mi-aș dori să nu trebuiască să ne amintim cu stânjeneală de momente ca aceasta. Vă încredințez de afecțiunea mea”, le-a spus Vosganian colegilor, de la tribuna Senatului.

Parlamentarul de Iași a început să citească apoi dintr-o carte de rugăciuni, iar ulterior şi-a aşezat pe masă o sticluţă cu mir. Mai înainte, folosise mirul într-un ritual magic, atingându-și fruntea.

Din păcate însă, aceste episoade, precum și anchetele penale în care figurează acești reprezentanți ai noștri nu sunt îndeajuns cunoscute de către electoratul ieșean.

La sfârșitul lunii februarie, Varujan Vosganian anunța trimfalist: “Așadar, voi conduce campania electorală ALDE pentru Alegerile Europarlamentare 2019 în cele opt județe ale Moldovei

Începerea acestei efervescențe electorale oferă posibilitatea presei ieșene de a face cunoscută implicarea reală a exponenților politici în problemele curente cu care se confruntă ieșenii.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ