Share

Deputatul de Iaşi, Viorel Blăjuţ a demisionat luni din Parlament, înainte de încheierea mandatului, pentru a nu beneficia de pensia specială, aceasta fiind singura modalitate de a nu primi aceste drepturi speciale.

„M-am ţinut de cuvânt şi am demisionat. Nu vreau pensie specială, consider această facilitate financiară, una imorală, faţă de cei care mi-au dat votul, faţă de cei mulţi şi necăjiţi, care abia au ce pune pe masă. Demisia era singura modalitate de a renunţa la pensie. Practic, nefinalizarea mandatului, atrage după sine, întreruperea şi neacordarea drepturilor băneşti”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, Viorel Blăjuţ.

Citeste si   Noapte cu surprize! Răsturnare de situație în PSD IAȘI

Blăjuţ nu va mai candida pentru un nou mandat la alegerile din 11 decembrie.

“Acum patru ani am intrat cu entuziasm în Parlament, crezând că pot ajuta Iaşul şi ieşenii, dar am rămas dezamăgit. Legislativul actual nu permite unui parlamentar independent să-şi facă auzită vocea şi să lupte pentru comunitatea sa. Am decis să nu mai candidez şi să nu fac vreun compromis lipsit de utilitate pentru Iaşi. Nu vreau să fiu doar un navetist pe ruta Iaşi-Bucureşti – ăsta este statutul unui demnitar votat pe liste de partid – pentru un salariu de demnitar şi eventual o pensie specială”, a precizat Viorel Blăjuţ.

Citeste si   Noi dezvăluiri din Spovedania lui Rizea: Murad, unul dintre afaceriștii protejați de sistem

Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ