20 de obuze neexplodate, din cel de-al doilea Razboi Mondial. Este descoperirea care aproape ca i-a lasat fara grai pe cativa muncitori din judetul Galati, care sapau un sant, scrie stirileprotv.ro

Oamenii au anuntat imediat autoritatie. Pirothnistii din Galati spun ca, doar anul acesta, au recuperat peste 70 de elemente de munitie.

Citeste si   GCS: Alte şase decese înregistrate din cauza noului coronavirus; bilanţul total - 1.259

Initial, muncitorii din localitatea Fartanesti, care faceau sapaturi pentru o conducta de apa, au dat peste o bomba plina de rugina. Oamenii s-au speriat si au sunat imediat la 112.

Dupa ce au cercetat in amanunt zona, pirotehnistii au avut surpriza sa descopere – ingropate in pamant, la un metru adancime – si alte obiecte periculoase.

Citeste si   MADR: 365 de rachete antigrindină lansate pentru protejarea culturilor agricole din nouă judeţe

Cele 20 de bombe erau in perfecta stare de functionare, iar o eventuala declansare a detonatorului uneia dintre ele ar fi facut prapad.

Pompier: “Bombele au incarcatura de explozie, au focosul montat, intr-o stare buna de functionare, urmand a fi distruse ulterior.”

Pirothenistii ii sfatuiesc pe oameni ca, atunci cand gasesc astfel de obiecte, sa se indeparteze imediat din zona si sa anunte cat mai repede autoritatile.
Citeste si   GCS: Alte şase decese înregistrate din cauza noului coronavirus; bilanţul total - 1.259
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ