Cetățenii orașului Tg Frumos au ajuns în culmea disperării. Nu se găsește nici o soluție pentru a scăpa de rușinea care acoperă orașul

Deși a fost condamnat definitiv de o instanță de judecată la închisoare cu suspendare pentru conflict de interese, primarul Ionel Vatamanu nu poate fi înlăturat de la conducerea Primăriei orașului Tg Frumos.

Acoperind o ilegalitate cu o alta și mai mare, secretarul primăriei refuză să semneze documentul prin care primarul își va pierde mandatul. Doamna Felicia SPULBER își joacă astfel propria libertate.

Marian ȘERBESCU, Prefectul județului Iași spune că s-a făcut deja o plangere penală pe numele Feliciei SPULBER și că organele de anchetă au deschis dosar penal pe numele secretarei Felicia Spulber pentru abuz in serviciu.

Principalul răspunzător: Secretarul primariei din Targu Frumos, Felicia Spulber

Spulber, de fapt garantul legalității în Primăria Tg Frumos a ajuns să încalce legea doar pentru a-și proteja șeful.

Femeia a refuzat efectiv să respecte legalitatea și să emită referatul constatator. Pe baza acestui referat, Prefectura poate emite ordinul de încetare a mandatului edilului.

“Secretarul primăriei din Târgu Frumos a fost chemat în Comisia de Disciplină de la nivelul Perefecturii pentru a explica de ce refuză să ducă la îndeplinire solicitarea. Nu a explicat clar de ce s-a ajuns aici, astfel încât am înaintat către Inspectoratul de Poliție Județean o sesizare. Am primit o înștiințare ca s-a facut dosar penal in acest caz pentru abuz in serviciu impotriva secretarului. Comisia de Disciplina nu poate lua masuri cat timp este in lucru o cercetare penala”, a precizat prefectul Marian Șerbescu.

Primarul Ionel Vatamanu a suferit o condamnare definitivă la Curtea de Apel pentru savârsirea infracțiunii de conflict de interese în formă continuată.

Din punct de vedere legal, Primarul Vătămanu ar fi trebuit să-și piardă mandatul de drept, asa cum prevede legea, chiar dacă sentința în cazul său nu este cu executare.

Magistratii i-au dat lui Vătămanu și un termen de încercare de trei ani.

Vătămanu, jupânul orașului Tg Frumos

Pe lângă calitatea de Primar, Vătămanu mai este cunoscut și pentru activitatea din mediul privat. Practic Vătămanu a suferit condamnarea tocmai pentru un conflict de interese produs între cele două preocupări ale sale. Din funcția de primar și-a atribuit un spațiu pentru firmă.

Vatamanu este omul din spatele firmei TAC-TAC din Tg Frumos care are ca principal obiect de activitate producția de pâine.

Întrebarea care se ridică este în ce măsură afacerile lui Vatamanu sunt curate în condițiile în care acesta demonstrează un dispreț fățiș față de respectarea legii în fruntea Primăriei Tg Frumos?

Prefectura dă asigurări că va emite ordinul de încetare a mandatului de primar în cazul lui Vătămanu în clipa în care va primi referatul constatator de la secretarul primăriei Tg Frumos.

Mesajul redacției Ziarului “Buna Dimineata Iași”

Dacă aveți un posibil răspuns sau poate un indiciu pentru reporterii de anchetă ai ziarului nostru ne puteți scrie pe adresa office@bunadimineataiasi.ro! Doar cu ajutorul dvs vom putea să STOPĂM acest furt generalizat din bugetele publice! Orice indiciu poate conduce la finalizarea unei anchete. Fiecare anchetă jurnalistică poate conduce la declanșarea unei anchete judiciare și pe cale de consecință la punerea sub acuzare a celor care delapidează bugetele statutului și care implicit ne fură pe fiecare dintre noi! Ziarul “Buna Dimineata Iași” își asumă protejarea deplină a confidențialității surselor care ajută la realizarea acestor anchete.

LĂSAȚI UN MESAJ