Share

Transportul public a  revenit, treptat, la normalitate

Măsurile de protecție luate deja în mijloacele de transport în comun rămân valabile şi se vor intensifica. Astfel, ca și până acum, utilizarea acestora se va putea face doar în limita locurilor disponibile pe scaune, iar călătorii vor fi obligați să poarte mănuși și măști de protecție. Nu toți călătorii au fost însă de accord cu respectarea regulilor și astfel au fost sancționați de către autoritățile locale.

O femeie din Iași a fost amendată cu suma de 500 de lei pentru că a refuzat să poarte mască de protecție în autobuz

 

”Am avut câteva situații neplăcute, unele de către călători și unele de către angajați. Știu că a fost și o amendă dată de Poliția Locală în valoare de 500 de lei pentru o doamnă care a refuzat să poarte mască. Referitor la programul de igienizare acesta a rămas neschimbat. Să vedem ce se mai întâmplă la nivel național și care vor fi reglementările date de Ministerul Sănătății și de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență iar apoi de Comitetul Local pentru Situații de Urgență, a declarat Cristian Stoica, director Compania de Transport Public Iași.

Au fost înființate puncte de verificare a stării de sănătate a călătorilor

Angajații Companiei de Transport Public verifică temperatura fiecărui călător înaintea urcării în mijloacele de transport, accesul celor a căror temperatură depășește 37,5 grade Celsius fiind interzis.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

Cele 45 de puncte de verificare a temperaturii călătorilor sunt în stațiile: Ateneu, Baza 3, Bicaz, Blocuri Cetățuia, Blocuri Ciurea, Blocuri Păcurari, CUG I, Canta, Casa Sindicatelor, Cimitirul Evreiesc, Dancu, Dr. Savini, Familial, Frigorifer, Gara, Minerva, Mircea cel Bătrân, Moara 1 Mai Canta, Moara 1 Mai Păcurari, Palatul Culturii, Piața Alexandru cel Bun, Piața Independenței, Piața Nicolina, Piața Unirii, Pod Metalurgie, Pod Nicolina, Podu de Piatră, Podu Roș 1, Podu Roș 2, Podu Roș 3, Policlinica Recuperare, Sala Polivalentă, Sergent Grigore Ioan, Str. Bacinschi, Târgu Cucu 1, Târgu Cucu 2, Tătărași Nord, Tătărași Sud, Tehnopolis, Țesătura, Triumf, Tudor Neculai, Tudor Vladimirescu, Universitate și Zimbru.

Citeste si   VIDEO l 1 DECEMBRIE 2020 la IAȘI! Fără PARADĂ militară și PUBLIC la ceremonia de Ziua NAȚIONALĂ

În  stațiile menţionate, verificarea se va face în două schimburi, între orele 6:00 – 14.00 şi 14.00 – 22.00, iar în funcție de fluxul călătorilor, aceste puncte pot fi modificate.

 


Share

LĂSAȚI UN MESAJ