Share

Home Office avertizează cetățenii UE aflaţi în centrele de detenție a imigranţilor că ar trebui să părăsească Marea Britanie pentru a “evita să devină săraci”

O scrisoare guvernamentală, scrisă în numele secretarului de interne Amber Rudd și publicată de Observer, îi sfătuiește pe resortisanții UE să ia în considerare plecarea pentru că au “dreptul de a călători liber în întreaga UE și pot vizita, trăi, studia și în majoritatea cazurilor să lucreze în orice alt stat membru al UE” — o observație care pare să prevină plecarea Regatului Unit din Uniune, scrie The Guardian.

Citeste si   OFICIAL Legea carantinării, MODIFICATĂ, a fost promulgată: Persoanele care se consideră vătămate pot apela la instanţă

Brexit, instrument de campanie electorală în Diasporă pentru PSD?

Cazul Negrescu
Scrisoarea din 18 octombrie, scrisă de oficialii de la secția de imigrație a Ministerului britanic de Interne, îi spune unui cetățean român dintr-un centru de detenție de imigrare că cererea sa de cazare de urgență a fost respinsă și ar trebui să ia în considerare o altă țară. Acesta afirmă: “Ați putea evita să deveniţi sărac, întorcându-vă în România sau într-un alt stat membru al UE în care ați putea să vă bucurați de accesul la CEDO [Convenția Europeană a Drepturilor Omului] fără interferențe”.

Citeste si   Situație incredibilă la alegerile locale 2020! Primarul DECEDAT din Deveselu - CANDIDAT pe buletinul de vot
Detențiile și trimiterile forțate ale cetățenilor UE din Marea Britanie au crescut drastic de la votul privind Brexit

Marea Britanie: Drepturile tuturor cetățenilor UE vor fi protejate după Brexit
Analiza datelor guvernamentale arată că deportarea cetățenilor UE este la cel mai înalt nivel de la începutul înregistrărilor, cu 5.301 refuzuri în acest an până în iunie 2017 și o politică de deportare a cetățenilor europeni acuzați de a dormi rău.

Citeste si   Eugen Pîrvulescu: Unica șansă a județului Teleorman este o administrație liberală. PSD a umilit oamenii și i-a ținut în sărăcie

Theresa May a ținut să promită de a menține drepturile cetățenilor UE până când cetățenii britanici din restul ţărilor UE sunt asigurați.

Joi seara, însă, ministrul de Externe, Boris Johnson, a încercat să reducă neliniștea, spunând la o întâlnire cu demnitari polonezi, că drepturile lor vor fi “protejate indiferent ce se întâmplă”, după Brexit.

 


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ