ideall.ro

Până pe data de 18 august, te poți înscrie pentru a deveni voluntar în cadrul Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere IAȘI – FILIT ediția a VII-a a festivalului, ce se va desfășura în perioada 2-6 octombrie 2019

În perioada 20-25 august 2019, voluntarii selectați vor fi contactați de către organizatori. După finalizarea selecției, se vor organiza sesiuni de pregătire și instruire. Voluntarii vor lucra alături de echipa de organizare în perioada premergătoare festivalului şi în timpul acestuia, în departamentele Invitați, Logistică, Evenimente/Proiecte, Casa FILIT, Comunicare/Promovare sau Foto-Video.

Printre criteriile de selecție se numără disponibilitatea de timp, experiența anterioară și/sau cunoașterea uneia sau a mai multor limbi străine

FILIT este un proiect anual finanțat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi și este considerat unul dintre cele mai mari festivaluri literare din Europa. Acest proiect reunește scriitori, traducători, manageri culturali, editori, jurnaliști din întreaga lume. Doar în anul 2018, FILIT a însemnat 300 de invitați, 130 de evenimente, 34.000 de participanți, 150 de voluntari, 32 rezidențe de creație și un spirit de sărbătoare a literaturii și a artei care a cuprins orașul și județul.

Printre cei care și-au confirmat anul acesta prezența, se numără și Richard Ford, unul dintre cei apreciați scriitori americani contemporani, primul scriitor care a primit în același an atât Premiul Pulitzer, cât și PEN/ Faulkner Award for Fiction, pentru romanul „Ziua Independenței”.

sensodays.ro

Un important candidat rus la premiul Nobel pentru literatură, Mihail Șîșkin este singurul scriitor care a primit toate cele trei mari premii literare ruseşti: Russian Booker Prize, Russian National Bestseller și Big Book Prize.

De asemenea, publicul va avea ocazia de a o întâlni pe María Dueñas, scriitoarea din Spania ale cărei romane au devenit bestseller-uri internaționale, fiind traduse în peste 35 de limbi. Romanul său „Iubirile croitoresei” s-a vândut în peste un milion de exemplare și a fost adaptat pentru televiziune, cu mare succes internațional.

Cei care vor participa la proiectul FILIT îl vor întâlni și pe scriitorul și traducătorul francez Mathias Enard, laureat al premiului Goncourt și al altor premii literare importante. Pe lângă cei enumerați mai sus vor fi prezenți și mulți alți, din multe alte țări.

babyliss-romania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ