Share

Cuplul format din Maricel POPA și Cristian STANCIU este responsabil pentru dezastrul politic obținut de PSD la alegerile locale din Iasi @Cei doi au condus campania electorală și sunt principalii promotori ai PSD IAȘI @În loc să dispară de pe eșicherul politic, cei doi sunt răsplătiți cu poziții eligibile în Parlamentul României @Disoluția PSD Iași devine iminentă @Pe lista parlamentarilor PSD Iași pentru parlament se numără la deputați Cristian Stanciu, Bogdan Cojocaru, Dumitru Pantazi și Marian Şerbescu iar la Senat figurează Maricel Popa și Camelia Gavrilă.

Corupția din interiorul PSD își produce ultimele efecte la IAȘI! Popa și Stanciu au cotizat din GREU pentru locuri eligibile în PARLAMENT

Pe data de 6 decembrie 2020 vor avea loc alegerile parlamentare. Conform calendarului de alegeri, 22 octombrie a.c. reprezintă termenul limită de depunere a listelor de candidaţi şi a candidaturilor independente în circumscripţiile electorale din ţară.

În acest context majoritatea formațiunilor politice din IAȘI și-au definitivat listele pentru parlamentare. La PSD Iași însă este mai greu. Negocierile au fost dure și sumele vehiculate au fost pe măsură. Surse apropiate PSD IAȘI au indicat discuții potrivit cărora perdanții Maricel Popa, Dumitru Pantazi, Camelia Gavrilă și desigur Cristian Stanciu ar fi adunat peste un sfert de milion de euro – cotizații la București, pentru LISTA PSD IAȘI la PARLAMENTARE!

Lipsesc de pe această listă Bogdan Cojocaru și Marian ȘERBESCU, pentru care au acoperit costurile stăpânii lor, Maricel Popa și Cristian Stanciu. În cercurile interne ale PSD este binecunoscut faptul că Bogdan Cojocaru este omul de casă a lui POPA, iar fostul Prefect Șerbescu este sub tutela lui Cristian STANCIU.

Eligibilitate pentru doar 4 parlamentari PSD la IAȘI

Prăbușirea PSD Iași se datorează în principal cuplului POPA – STANCIU. Cei doi exponenți social-democrați, care au activat la nivelul Consiliului Județean Iași, au cauzat pierderi enorme acestei formațiuni politice. Cea mai mare dintre aceste pierderi a fost legată de relația dezastruoasă avută de cei doi social-democrați cu primarii. Rezultatele s-au văzut deja.

Problema pentru PSD Iași ține în continuare, pe de o parte, de aceste rezultate obținute în alegerile locale. Estimările politice indică pe baza rezultatelor de la locale că PSD va obține la Iași 4 parlamentari, mai exact un senator și patru deputați.

Citeste si   Vezi cine sunt noii PREȘEDINȚII ai comisiilor de SPECIALITATE din cadrul Primăriei Municipiului IAȘI

Pe de altă parte, mult mai dureroasă este problema de cadre. Cu un efectiv decimat în rândul membrilor, fără lideri puternici și reprezentativi, cu probleme mari între organizația municipală și cea județeană, cu ingerințe puternice din afara organizației, această filială a PSD este ca o turmă de miei în fața inerentului atac al unei haite de lupi. Este doar o chestiune de timp până se va produce disoluția organizației.

Cristian STANCIU, un viitor om politic care probabil nu știe în ce se bagă

Cristian Stanciu, fost consilier județean și șef de grup al PSD în Consiliul Județean, tocmai a făcut greșeala vieții lui, pășind în arena politică națională. Stanciu Jr, este o țintă mișcătoare care până la acest moment nu a făcut obiectul unor anchete pentru că nu a meritat efortul.

Din 6 decembrie, funcția de parlamentar îi va aduce la pachet și o riguroasă verificare a manierei în care s-au făcut afaceri sub administrația Gheorghe NICHITA.

Tatăl său, Anghel STANCIU a ajuns în punctul în care a fost condamnat la 6 luni deînchisoare cu suspendare pentru infracțiunii de conflict de interese. Stanciu senior, fost parlamentar PRM și ulterior PSD i-a angajat pe fiul său și pe soția acestuia la cabinetul parlamentar.

Familia STANCIU este cunoscută în mediul public pentru tranzacțiile scandaloase pe care le-au făcut cu terenurile și spațiile Primăriei IAȘI. La fel ca și Maricel POPA, Anghel Stanciu a “beneficiat” din plin de bunăvoința instituțiilor statului.

Concurență între firmele lui Stanciu pentru spațiile primăriei Iași oferite cu generozitate de fostul primar Nichita

Aceste licitații la care participa familia Stanciu aveau caracter intern. De licitații aflau doar firmele care aveau legătură cu această familie. Licitația avea loc, dar pentru spații extrem de bine poziționate în Iași, participau doar două firme controlate de Cristian STANCIU.

Firma Top Consult SRL, unde asociat unic figureaza Cristian Stanciu, a pus mana pe trei astfel de spatii comerciale

  1. Pergola de pe strada Carpați, din fața oficiului poștal Nicolina, în suprafața de 264 metri pătrați;
  2. Spațiul pe strada Păcurari numarul 71, parterul blocului 478, în suprafața de aproximativ 100 metri pătrați;
  3. Imobilul de pe strada Pacurari 51, parterul blocului 547, în suprafață totală de peste 150 metri pătrati.
Citeste si   Alege cadouri și SUVENIRURI autohtone, la Produs de Cluj – 100% Românesc, de la PALAS

La licitațiile organizate pentru închirierea acestor trei spații, Stanciu a folosit aceeași “schemă de succes”: a trimis câte două doua firme, controlate de el.

La licitatia pentru spatiul de pe strada Carpati au participat FEG și Top Consult SRL.

Top Consult îl are drept asociat unic pe liderul consilierilor județeni PSD.

SURPRIZĂ! Licitația a fost câștigată de firma Top Consult SRL. CHIRIA stabilită pentru acest spațiu era de-a dreptul exorbitantă: 10 lei/mp.

Spatiul din Pacurari 71 a fost și mai greu de adjudecat de către mogulul imobiliar!

Pentru acest spațiu au licitat Top Consult SRL si Metcons Top SRL.

Din nou SURPRIZĂ! Și aceste firme aparțin aceluiași PSD-ist. Pentru extravagantul preț de 4,5 lei/mp firma Top Consult SRL a fost din nou câștigătoare.

Pe spațiul din Pacurari 51, Stanciu a pus mâna printr-o angajată

Pentru această licitație din octombrie 2008, parlamentarul și consilierul județean s-au gândit să vină cu un element de noutate absolută și au pus o angajată să participe.

Din nou aceeași Top Consult, a lui Cristian Stanciu, dar si o firma World Wide Consulting, unde asociat figura o anumita Daniela Danila. Aceasta este o angajata a familiei Stanciu, la organizatiile Fundatia Ecologica Green si FEG Educatie.

Top Consult, cu încă o chirie năucitoare de 42 lei obține și acest spatiu.

Acestea au fost doar câteva dintr-o sumedenie de exemple care au sudat cuplul STANCIU – NICHITA. Însă, nu i-a sudat și în fața legii. Cel puțin nu deocamdată.

https://bunadimineataiasi.ro/relatia-stanciu-nichita/

MEDI PAC S.R.L., firma care controlează întreg patrimoniul deținut de familia lui Maricel POPA

Beneficiile tuturor afacerilor făcute cu statul român în ultimii 30 de ani de Maricel POPA sunt astăzi mascate sub un acționariat condus de copiii lui Maricel Popa și de soția acestuia.

Citeste si   (P) Bogdan COJOCARU: ”Minciunile PNL au atins apogeul: TURCAN şi BOLOȘ au fost trimişi la IAȘI să ne amăgească pe subiectul cu AUTOSTRADA”

Maricel POPA și-a creat o “firmă-mamă” în raport cu restul firmelor din portofoliul de firme al familiei.

Societatea MEDI PAC S.R.L. ai căror acționari sunt cei mai de încredere oameni ai domnului Maricel POPA copiii săi și soția beneficiază de întreg patrimoniul câștigat de pe urma tuturor firmelor familiei POPA.

După cum spuneam și mai sus, cei doi copii ai președintelui Consiliului Județean sunt acționari la MEDI PAC SRL. POPA LAURA-DENISS și POPA VLAD-ANDREI dețin fiecare 50% din acționariatul acestei firme.

MEDI PAC S.R.L, firmă mamă pentru restul afacerilor deținute de familia POPA

Potrivit datelor din Registrul Comerțului, MEDI PAC SRL deține VITALEF SA și OMEGA IS COMUNICATIONS SRL.

 

MEDI PAC SRL

Acționar 96.6827822507 % VITALEF SA IAȘI
Asociat 99.5581 % OMEGA IS COMUNICATIONS SRL IAȘI

 

La rândul ei, VITALEF SA deține OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL.

VITALEF SA Asociat 10 % OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL IAȘI

De asemenea, OMEGA IS COMUNICATIONS SRL deține și operează restul firmelor deținute de Președintele CJ IAȘI, Maricel POPA, și familia acestuia. Unele dintre societăți au fost trecute în insolvență cu milioane de lei datorii la stat.

 

 

 

 

 

OMEGA IS COMUNICATIONS SRL

Acționar 72.5888 % TEHNOTON SA IAȘI
Acționar 0.0026 % ANTREPRIZA DE LUCRARI DRUMURI SI PODURI IASI S.A. IAȘI
Asociat 20 % OMEGA-TEHNOTON DISTRIBUTION SRL IAȘI
Acționar 2.0417380069 % FOTBAL CLUB POLITEHNICA IASI S.A. IAȘI
Asociat 20 % TEHNOTON ELECTRONICS S.R.L. IAȘI
Asociat 99.9916475954 % DAWN ROM SRL IAȘI
Asociat 20 % COMPANIA DE AVIATIE OMEGA-TEHNOTON SRL IAȘI
Asociat 20% OMEGA-TEHNOTON CONSTRUCT SRL IAȘI

 

https://bunadimineataiasi.ro/caracatita-de-afaceri-din-spatele-lui-maricel-popa-cum-isi-mascheaza-actionariatul-ep-iii/

Justiția merge mai departe …

Maricel POPA, fostul Președinte al Consiliului Județean Iași va răspunde pentru acuzațiile de din dosarul Poștei Române și a Spitalului Mobil de la Lețcani.

Într-o manieră clasică perpetuată de-a lungul ultimilor 30 de ani, de nume grele ale politicii românești, așa cum Nichita a ajuns în fața procurorilor cel mai probabil vor ajunge să răspundă pentru zecile de milioane de euro disparute din patrimoniul local și aceste rămășițe ale unor timpuri de acum, apuse.


Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ