Beneficiarii au participat la o sesiune de informare și conștientizare pentru a reduce probabilitatea apariției unui abuz

În data de 19 martie 2019, în cadrul Centrului Social cu Destinaţie Multifuncţională „Bucuria” s-a desfăşurat activitatea „Tipuri de abuz şi repercursiunile acestora. Pe parcursul acestor 2 ore s-a discutat despre tipuri de abuz, cauzele şi efectele acestora, făcând în acelaşi timp o comparaţie între trecut şi prezent.

„Noi punem la cale activități de informare și conștientizare periodică, iar acum conform noului ordin  29/2019, avem introdus protecția împotriva abuzurilor și neglijării. Acest lucru înseamnă că periodic trebuie să facem sesiuni de informare pentru pacienții centrului. Ce urmărim noi sunt următoarele: tipuri de abuz, modalitate de identificare și sesizare a mai multor forme de abuz.

Nu pot vorbi concret despre beneficiari pentru că aceștia nu au vorbit cu exactitate despre situațiile în care au fost puși deoarece este un subiect sensibil. În schimb, conform statisticilor noastre, unul dintre cele mai întâlnite tipuri de abuz este abuzul emoțional (șantajul). S-a discutat și despre pedofilie, dar nu am adâncit mai mult acest subiect.

Citeste si   Situaţia MĂSURILOR întreprinse în judeţul IAȘI pentru a COMBATE şi ÎMPIEDICA răspândirea COVID -19

În opinia noastră, aceste sesiuni vor ajuta beneficiarii să conștientizeze dacă sunt în pericol de a fi abuzați sau nu, ei propriu-zis, cât și alte persoane din jurul lor” a declarat asist. social Ana-Talida, coordonatorul proiectului.

Demograficul Centrului Bucuria cuprinde adulți între 18 și 26 de ani

S-a folosit tehnica desenului pentru a se observa percepţia lor în privinţa abuzului. Au participat şi studenţii care îşi desfăşoară orele de practică în cadrul instituţiei noastre şi în acest mod și-au exersat abilităţile de comunicare în relaţia cu beneficiarii sistemului de protecţie.

Studenții au interacționat cu beneficiarii și au putut observa modul în care un asistent social își desfășoară activitatea. De asemenea, au putut înțelege mai bine care sunt tipologiile de persoane cărora li se vor adresa în viitor, când vor lucra ca asistenți sociali. Au putut înțelege mai bine mediul de lucru, dar și proceduri precum anchete sociale sau un plan de intervenție.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ