Share

Dezbatere cu mediul de afaceri privind dezvoltarea Aeroportului Iași

Dezvoltarea sectorului aeroportuar are un efect major asupra economiei ieșene și a Regiunii Nord – Est, motiv pentru care R. A. Aeroportul Iași, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Iași, organizează în data de 14 februarie a.c. o dezbatere la care sunt invitați operatorii economici.

Tema întrevederii este reprezentată de necesitatea extinderii R.A Aeroportul Iași și realizarea unei zone de cargo, în vederea sprijinirii mediului de business ieșean.

„Am declarat în nenumărate rânduri că Aeroportul Iași trebuie să se extindă, dar un astfel de proiect trebuie să aibă la bază analize clare din care să rezulte acele puncte-cheie asupra cărora să ne concentrăm, pentru a răspunde practic nevoilor venite din rândul mediului economic.

Citeste si   BULETIN DE PRESĂ 25 septembrie 2020, ora 13.00

Tocmai de aceea, am luat decizia ca împreună cu reprezentanții Camerei de Comerț Iași să organizăm o întâlnire cu investitorii din comunitatea noastră, care să ne prezinte așteptările pe care le au de la proiectul de modernizare a aerogării, axându-ne pe tema realizării unei zone cargo.

“Aeroportul Iași trebuie să se extindă, un astfel de proiect trebuie să aibă la bază analize clare din care să rezulte acele puncte-cheie asupra cărora să ne concentrăm”

Sper ca la dezbatere să vină un număr cât mai mare de oameni de afaceri, alături de care să analizăm și să găsim cele mai bune soluții”, a declarat Cătălin Bulgariu, directorul general al R. A. Aeroportul Iași.

Citeste si   CÂȘTIGĂ un super LAPTOP MacBook Air și bucură-te de TARIFE SPECIALE la gaz și electricitate, cu ENEL

În cadrul întâlnirii, participanții vor avea posibilitatea angrenării într-un dialog deschis pe marginea unor întrebări precum nevoia mediului de afaceri ieșean de realizare a unei zone cargo a Aeroportului și identificarea necesităților specifice domeniilor în care activează firmele ieșene.

„Este un demers firesc de consultare în mod transparent a mediului de afaceri. Dezvoltarea Aeroportului Iași a însemnat un balon de oxigen pentru dezvoltarea economică a Iașului și a regiunii, prin facilitarea unui număr mai mare de conexiuni directe și, astfel, a unui acces facil în și dinspre Iași a antreprenorilor și partenerilor de afaceri.

Ca parte a unui economii din ce în ce mai globalizate, credem că s-ar impune trecerea la o nouă etapă: completarea serviciilor destinate pasagerilor cu serviciile destinate companiilor, pentru facilitarea unui transport mai rapid al mărfurilor.

Invităm oamenii de afaceri la Camera de Comerț și Industrie pentru a ne angaja, împreună cu reprezentanții Aeroportului, într-un dialog deschis care să conducă spre o abordare pragmatică și viabilă a acestui subiect.a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Citeste si   VIDEO l Conducerea PSD exclude posibilitatea unei ÎNFRÂNGERI la IAȘI

Share
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ