Share

Cel mai folosit produs de acest fel este ceara de carnauba, cunoscut si sub denumirile de ceara braziliana, ceara de palmier si E903, potrivit Adevarul.ro.

In Uniunea Europeana este autorizat pentru utilizarea la ceruire pe suprafata citricelor, pepenilor, merelor, perelor, piersicilor si ananasului, dar si ca agent de glazurare pentru diferite produse invelite cu ciocolata, alune si boabe de cafea. Din pacate, inca nu se cunosc indeajuns efectele produsului asupra corpului uman. Legislatia europeana nu are la baza niste studii aprofundate, potrivit Adevarul.

Citeste si   Congresul Național al Asociației Române Romtransplant Ediția a 11-a, Online via ZOOM 22-26 septembrie, 2020

in unele cazuri, ceara extrasa din frunzele de palmier este inlocuita uneori cu produse chimice de sinteza, posibil periculoase pentru om, ca urmare a legislatiei deficitare in domeniu.

Romania nu are nicio reglementare legata de conservarea legumelor si fructelor folosind substante de acoperire. Ca urmare, piata noastra a devenit un soi de „cos de gunoi” in care oricine poate „varsa” orice, fara teama de consecinte.

Citeste si   Cum se prezintă situația îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2


Share
DISTRIBUIȚI
Buna dimineata Iasi isi asuma datoria primordiala de a relata adevarul, indiferent de consecintele ce le-ar putea avea asupra sa, obligatie ce decurge din dreptul constitutional al publicului de a fi corect informat!

LĂSAȚI UN MESAJ